Dansk tegnestue vinder Oslo-byggeri på 30.000 kvm

Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects skal designe det nye campus for det private forskningsinstitut Norges Geotekniske Institut i Oslo.
Danske Schmidt Hammer Lassen Architects vinder norsk arkitektkonkurrence og skal designe den nye campus til Norges Geotekniske Institut (NGI). | Foto: PR
Danske Schmidt Hammer Lassen Architects vinder norsk arkitektkonkurrence og skal designe den nye campus til Norges Geotekniske Institut (NGI). | Foto: PR

Det norske geologiinstitut Norges Geotekniske Institut (NGI) skal have ny campus, og det skal det danske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen Architects tegne.

I en pressemeddelelse skriver tegnestuen, at selskabet har vundet konkurrencen om at designe campusset, som bliver på 30.000 kvm. Værdien af projektet nævnes ikke.

Komplekset kommer til at bestå af to bygninger på to forskellige niveauer, hvor der skal være plads til forskningsinstituttets medarbejdere såvel som besøgende og beboere fra området. Håbet er dog ikke kun at skabe en bedre arbejdsplads for de ansatte, men også at tiltrække opstartsvirksomheder inden for det geologiske felt.

Bygningerne, som ligger i det nordlige Oslo, kommer til at rumme laboratorier, kontorer, mødelokaler, atriums, kantine, gårdhaver og en underjordisk parking.

Målet er, at bygningerne skal leve op til den norske miljøcertificering Breeam NOR, fremgår det.

Schmidt Hammer Lassen skal tegne 10.000 kvm sports- og kulturhus i Aarhus

Danske arkitekter tegner universitetsbyggeri til 680 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også