EjendomsWatch

Analyse: Flere lokale supermarkeder og købmænd vil overleve

Ifølge en ny prognose for dansk dagligvarehandel vil væsentligt færre små butikker ude i landet lukke i forhold til forventningerne hidtil. Lokale projekter kan øge konkurrencen til discountkæderne, lyder det.

Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten

Butiksdøden rundt om i Danmark fortsætter. Men langt fra i det omfang, som ellers var forudset. I stedet vurderes det i en ny prognose samt hos et par af de store kæder, at flere små supermarkeder i mindre bysamfund faktisk kan blive styrket de kommende år.

Retail Institute Scandinavia udgiver hvert år en prognose for udviklingen i dansk dagligvarehandel 10 år frem. Gennem de seneste år har en af konklusionerne i den årlige analyse været, at antallet af dagligvarebutikker vil skrumpe væsentligt. Især med nærbutikker og små supermarkeder i front.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier