EjendomsWatch

Forsikringsselskaber æder millionregning for fejlagtige byggematerialer

Almene boligselskaber kan sammen med mange boligejere ånde lettet op, da det nu står klart, at flere forsikringsselskaber vil dække regninger, som skyldes fugtsugende facadeplader, MgO-plader.

Foto: Cathrine Ertmann

De skulle holde vind og vejr ude, men i stedet begyndte de at græde giftige tårer. MgO-plader i massevis har været sat op som en slags vindskærm under facaden på byggerier i hele Danmark siden 2007, men pladerne har vist sig at være skadelige for andre bygningsdele. Råd og skimmelsvamp er bare nogle af de konsekvenser, den saltholdige væske, der begyndte at løbe ud af pladerne, har vist sig at have.

Frustrerede boligejere på Jordbærmarken tæt på Herning revsede først Tryg for ikke at ville betale for skaderne, men efter den første afgørelse i hele MgO-sagskomplekset faldt i sommer, vendte forsikringsselskabet på en tallerken. Boligejerne kunne nu få dækket skaderne gennem byggeskadeforsikringen, sagde Tryg til Ingeniøren kort efter afgørelsen. Nu følger flere forsikringsselskaber trop.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier