Advokater øjner ny retsstilling i overtagne andelsboligforeninger

Når en investor overtager en ejendom, der hidtil har været ejet af en andelsboligforening, har reglerne for, hvad parterne må og ikke må, ændret sig, påpeger tre advokater hos Horten.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Ejendomsinvestorer overtager i stigende grad andelsboligforeninger, der enten er økonomisk nødlidende eller hvor beboerne blot ønsker at realisere værdien af deres bolig, mens tiderne er gode.

Men den retstilstand, der eksisterer på området har ændret sig, påpeger tre advokater hos Horten i en klumme, som EjendomsWatch bringer torsdag.

Det er en nylig afgørelse ved Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn, som ifølge advokaterne har givet en ny juridisk virkelighed på flere områder.

"Ankenævnets afgørelser præciserer betydningen af andelsboligforeningslovens paragraf 4, stk. 1 i relation til spørgsmålet om depositum og forudbetalt leje. Flertallet fandt i den ene sag, at udlejer ikke ensidigt kunne kræve depositum og forudbetalt husleje, eftersom parterne ikke kunne blive enige om en aftale herom," hedder det i klummen, som advokaterne Nicolai Dyhr, Rune Halkjær Ebbesen og Bo Christensen er forfattere til.

Videre hedder det:

"Når andelshavere overgår til lejere ved påberåbelse af andelsboligforeningslovens paragraf 4, betragtes de nyetablerede lejeforhold som tvangslejemål. Dermed har den nye erhverver af ejendommen, som derved bliver udlejer, ikke mulighed for at afslå lejemålene."

Hele klummen kan læses her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også