EjendomsWatch

Advokater øjner ny retsstilling i overtagne andelsboligforeninger

Når en investor overtager en ejendom, der hidtil har været ejet af en andelsboligforening, har reglerne for, hvad parterne må og ikke må, ændret sig, påpeger tre advokater hos Horten.

Foto: Colourbox

Ejendomsinvestorer overtager i stigende grad andelsboligforeninger, der enten er økonomisk nødlidende eller hvor beboerne blot ønsker at realisere værdien af deres bolig, mens tiderne er gode.

Men den retstilstand, der eksisterer på området har ændret sig, påpeger tre advokater hos Horten i en klumme, som EjendomsWatch bringer torsdag.

Det er en nylig afgørelse ved Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn, som ifølge advokaterne har givet en ny juridisk virkelighed på flere områder.

"Ankenævnets afgørelser præciserer betydningen af andelsboligforeningslovens paragraf 4, stk. 1 i relation til spørgsmålet om depositum og forudbetalt leje. Flertallet fandt i den ene sag, at udlejer ikke ensidigt kunne kræve depositum og forudbetalt husleje, eftersom parterne ikke kunne blive enige om en aftale herom," hedder det i klummen, som advokaterne Nicolai Dyhr, Rune Halkjær Ebbesen og Bo Christensen er forfattere til.

Videre hedder det:

"Når andelshavere overgår til lejere ved påberåbelse af andelsboligforeningslovens paragraf 4, betragtes de nyetablerede lejeforhold som tvangslejemål. Dermed har den nye erhverver af ejendommen, som derved bliver udlejer, ikke mulighed for at afslå lejemålene."

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier