EjendomsWatch

Letbaneselskabet tager ansvar for aflysning

Selskabet bag Aarhus Letbane ønsker ikke at melde en ny åbningsdato for letbanen ud.

Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet.

Efter aflysningen af den stort anlagte åbningsfest for Aarhus Letbane lørdag tager Letbaneselskabet tre dage senere ansvar for, at de nødvendige godkendelser ikke nåede at komme i hus.

Tidligere tirsdag udtalte Jacob Bundsgaard (S), Aarhus' borgmester, at han var utilfreds med Aarhus Letbane og operatøren Keolis efter en redegørelse for forløbet fra netop Keolis.

Til det svarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet, til DR.

"Sådan må det være. Det er ultimativt mit ansvar at sørge for, at letbanen kommer ud at køre, så det har borgmesteren ret i," siger han.

Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, skrev onsdag i sidste uge til stadsdirektør Niels Højberg og forsikrede om, at der var styr på situationen.

Letbanedirektøren giver i et interview til Jyllands-Posten udtryk for, at det ville have været for tidligt at aflyse åbningsfesten onsdag.

"I løbet af onsdag og torsdag modtager jeg og Keolis en stribe godkendelser, og derfor har jeg en berettiget forventning om, at vi finder en løsning," siger han.

Keolis' redegørelse viser, at selskabet i løbet af weekenden har fået styr på 57 ud af 59 problemer, der fik Trafikstyrelsen til at bremse godkendelsen.

I interviewet til Jyllands-Posten ønsker Claus Rehfeld Moshøj dog ikke at spå om en ny åbningsdato, eller hvorvidt Odder-banen også bliver forsinket.

Tirsdag har Trafikstyrelsen godkendt, at Letbanen igen begynder testkørslerne fra onsdag.

For at få de sidste godkendelser i hus har Aarhus Letbane ifølge DR søgt hjælp hos Københavns Metro, der har tilbudt at kigge operatøren Keolis' plan igennem og vurdere, om den er god nok.

Hele letbanen har et budget på 3,5 milliarder kroner og finansieres af både stat, kommune og region.

Den er gået 700 millioner over budget.

 

Staten sælger opkøbte huse ved kasseret jernbanerute

Trafikstyrelsen: Letbane kører tidligst om halvanden måned

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier