Letbaneselskabet tager ansvar for aflysning

Selskabet bag Aarhus Letbane ønsker ikke at melde en ny åbningsdato for letbanen ud.
Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet. | Foto: PR
Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet. | Foto: PR
AF RITZAU

Efter aflysningen af den stort anlagte åbningsfest for Aarhus Letbane lørdag tager Letbaneselskabet tre dage senere ansvar for, at de nødvendige godkendelser ikke nåede at komme i hus.

Tidligere tirsdag udtalte Jacob Bundsgaard (S), Aarhus' borgmester, at han var utilfreds med Aarhus Letbane og operatøren Keolis efter en redegørelse for forløbet fra netop Keolis.

Til det svarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet, til DR.

"Sådan må det være. Det er ultimativt mit ansvar at sørge for, at letbanen kommer ud at køre, så det har borgmesteren ret i," siger han.

Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, skrev onsdag i sidste uge til stadsdirektør Niels Højberg og forsikrede om, at der var styr på situationen.

Letbanedirektøren giver i et interview til Jyllands-Posten udtryk for, at det ville have været for tidligt at aflyse åbningsfesten onsdag.

"I løbet af onsdag og torsdag modtager jeg og Keolis en stribe godkendelser, og derfor har jeg en berettiget forventning om, at vi finder en løsning," siger han.

Keolis' redegørelse viser, at selskabet i løbet af weekenden har fået styr på 57 ud af 59 problemer, der fik Trafikstyrelsen til at bremse godkendelsen.

I interviewet til Jyllands-Posten ønsker Claus Rehfeld Moshøj dog ikke at spå om en ny åbningsdato, eller hvorvidt Odder-banen også bliver forsinket.

Tirsdag har Trafikstyrelsen godkendt, at Letbanen igen begynder testkørslerne fra onsdag.

For at få de sidste godkendelser i hus har Aarhus Letbane ifølge DR søgt hjælp hos Københavns Metro, der har tilbudt at kigge operatøren Keolis' plan igennem og vurdere, om den er god nok.

Hele letbanen har et budget på 3,5 milliarder kroner og finansieres af både stat, kommune og region.

Den er gået 700 millioner over budget.

Staten sælger opkøbte huse ved kasseret jernbanerute

Trafikstyrelsen: Letbane kører tidligst om halvanden måned

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også