EjendomsWatch

Forvaltning siger nej til H.C. Andersen-park

Både Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning samt økonomiforvaltning mener, at prestigeprojektet med en H.C. Andersen-forlystelsespark ikke skal gennemføres.

Foto: Ole Malling/By & Havn

Det vil stride imod både kommuneplan og masterplan for Nordhavn i København, hvis investorer får lov til at bygge en H.C. Andersen-forlystelsespark med et 280 meter højt tårn.

Sådan lyder det ifølge Børsen fra både teknik- og miljøforvaltningen og økonomiforvaltningen i København.

Det skræmmer dog ikke idemændene bag det ambitiøse projekt, som er anslået til at skulle koste 6,5 mia. kr.

"Forvaltningens indstilling er som forventet, da vores projekt går imod planerne for området. Vi vil gerne i gang noget før og arbejde med større højder, og derfor er der behov for et nyt kommuneplantillæg og en ny lokalplan," siger Kurt Immanuel Pedersen, adm. direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, til Børsen.

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet er der bred politisk opbakning til projektet, undtagen fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), mens ingen investorer hidtil har tilkendegivet interesse offentligt.

Prestigeprojekt har to store udfordringer: Politik og penge

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier