EjendomsWatch

Minister vil bane vej til flere koncerter, fester og sportevents i Danmark

En ny arbejdsgruppe nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal se nærmere på de muligheder og udfordringer, der er i forbindelse med at indfri potentialet inden for oplevelsesøkonomi.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Flere danske kommuner har i løbet af de senere år skabt oplevelsesøkonomiske centre, som samler og styrker aktiviteter og produkter inden for bl.a. koncerter, sport og andre events. Og nu skal der satset endnu mere på at udfolde oplevelsesøkonomiens potentiale, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har nemlig nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge nærmere på de muligheder og barrierer, der er i forbindelse med udviklingen af sådanne oplevelsesøkonomiske centre. Målet er at sætte yderligere skub i det oplevelsesøkonomiske potentiale i Danmark.

”Oplevelsesøkonomien er et væksterhverv, der potentielt kan tiltrække rigtigt mange turister og skabe beskæftigelse og udvikling mange steder i Danmark. Men hvis de oplevelsesøkonomiske centre skal kunne realisere deres fulde potentiale, er der behov for, at vi ser nærmere på rammevilkårene og fjerner de barrierer, som står i vejen for fremtidig udvikling på det her område,” udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen i meddelelsen. 

Arbejdsgruppen skal afdække muligheder og barrierer på fire områder: Behovet for bedre adgangsforhold, byplanlægningens understøttelse af centrenes udviklingsbehov, reguleringsmæssige rammer for større events samt erfaringsopsamling fra offentligt-private samarbejdsformer.

Arbejdsgruppens resultater skal afleveres til erhvervsministeren ved udgangen af 2017, hedder det i meddelelsen.

Flere turister sætter økonomisk fart i hotelbranchen 

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier