EjendomsWatch

Byråd spænder ben for handel med mere end 300 år gammel industriejendom

Statens ejendomsselskab Freja ser ikke ud til at kunne gennemføre den handel med den industrielle kulturarv Raadvad, som man ellers annoncerede i efteråret. Byråd siger nej til en udstykning af området, der ellers var en forudsætning for handlen.

Bygningen blev efter områdets etablering i 1643 brugt til at fremstille våben og landbrugsopgaver og siden til industriproduktionen i Raadvad. Foto: PR / Freja Ejendomme

En handel med de over 300 år gamle industribygninger ved Raadvad nord for Lyngby ser ud til at falde på gulvet.

Ifølge Sjælandske Mediers digitale nyhedsportal sn.dk, har et enigt byråd besluttet at sige nej til at udstykke området.

"Freja Ejendomme har sat som forudsætning, at ejendommen kan udstykkes, og hvis den ikke kan det, så kan handlen ikke gennemføres jf. den nuværende købsaftale," siger Ulrik Theophil Jørgensen, direktør for den købende virksomhed SAP9 Group, til mediet.

Bygningen blev efter områdets etablering i 1643 brugt til at fremstille våben og landbrugsopgaver og siden til industriproduktionen i Raadvad.

Hvad prisen på den historiske ejendom har været, er ikke oplyst. Det fremgår dog af salgsmaterialet, at udbudsprisen har været 22 mio. kr.

Bygningerne er i alt 4023 kvm, og det er ca. 3700 kvm, Freja troede at have solgt videre.

"Vi er rigtig glade for dette salg og for den køber, vi endte med. Det har været meget vigtigt for os at sikre, at en fremtidig ejer forstår og påskønner det ret unikke miljø, der kendetegner et historisk sted som Raadvad, og at man nærer et ønske om at drive ejendommen videre i samme ånd som i dag," lød det i efteråret fra Karen Mosbech, adm. direktør i Freja Ejendomme.

Industribygning med mere end 300-årig historie finder ny ejer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier