EjendomsWatch

Ny svømmehal i Roskilde bliver forsinket med over to år og dobbelt så dyr som ventet

Det nye Roskilde Badet, der skulle have været færdigt i 2019, løber op i en pris på 223,8 mio. kr., skriver TV2 Lorry.

Der er gang i byggeriet ved Roskildebadet på Bymarken 37. Den nye svømmehal skulle allerede have stået klar i 2019. Foto: Google Maps

Byggeriet af Roskilde Svømmehal er i de senere år blevet dyrere og dyrere, og nu er prisen løbet op i det dobbelte af, hvad der oprindeligt var planlagt, skriver TV2 Lorry.

Det kommunale svømmehalsbyggeri skulle oprindeligt have stået klar i starten af 2019 til en pris på 110 mio. kr., men nu lyder den samlede pris på 223 mio. kr. med forventet åbning i april 2021.

"Det koster en ekstra bevilling på 49 mio. kr. at komme i mål med projektet på grund af de store forsinkelser. Det er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende med så store økonomiske overskridelser og mere end to års forsinkelser," udtaler Roskildes borgmester Tomas Breddam i en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune.

Udmeldingen fra kommunen er, at der efter den seneste bevilling og den yderligere forsinkelse på otte måneder nu er styr på byggeriet.

"Jeg er glad for, at det ser ud til, at vi har fundet en løsning på svømmehallen. Vi har nu en realistisk tidsplan og kan melde ud, at svømmehallen bliver klar til de første badegæster i april 2021," udtaler borgmesteren.

Byrådet i Roskilde Kommune besluttede i marts 2019, at få lavet en uvildig undersøgelse af planlægningen og projekteringen, når byggeriet står færdigt.

Kommunale bygherrer skal undervises i bæredygtigt byggeri

Projektudvikler får sparket: Roskilde Kommune sender milliardprojekt i nyt udbud

Avis: Roskilde Kommune overvejer at smide udvikler ud af stort boligprojekt

Roskilde Kommune vil bygge over 700 boliger om året

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier