EjendomsWatch

Det halter med bæredygtigheden i boligmarkedets største vækstmotor

Generelt set er der stor interesse for bæredygtighed i dansk byggeri. Men i byggebranchens største vækstmotor – boligbyggeriet – står det sløjt til. Her er der ofte mere fokus på pris end bæredygtighed, og det er stadig kun få, store frontløbere, der trækker bæredygtighedslæsset.

I mange nybyggeri i dag er der fokus på bæredygtigheden. Blandt andet i Nordhavn hvor både erhvervs- og boligbyggeriet gerne skal være DGNB-certificeret. | Foto: Jens Dresling

Projektmarkedet udvikler sig positivt og ser ud til at holde kadencen i 2020. Det er i hvert fald konklusionen i den nye rapport "Trends for byggebranchen Q3 2019" fra virksomheden Byggefakta A/S, hvor man er dykket ned i tallene for det professionelle byggeri, efter at 3. kvartal er realiseret.

En af hovedkonklusionerne er, at byggeaktiviteten i 3. kvartal har været højere end forventet efter en sløv start i begyndelsen af året. Prognosen for 2019 er dog nedjusteret med 1,2 mia. kr. i forhold til den tilsvarende trendrapport fra juli, hvilket skyldes, at to store hospitalsprojekter i Region Hovedstaden er blevet udskudt til 2020.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier