EjendomsWatch

Udskydelse af ny boligskat giver pusterum til projektmarkedet

Mæglere og udbydere af projektsalg får flere henvendelser, efter den nye boligskat blev udskudt, skriver Børsen.

Lone Bøegh Henriksen, indehaver af flere Home-forretninger, oplever en stigende interesse for projektboliger. | Foto: Jens Hartmann Schmidt / Politiken / Ritzau Scanpix

Det har kunnet mærkes, at deadline for den nye boligskat blev rykket fra 2021 til 2024. Både mæglere og udbydere af projektsalg i København og Aarhus oplever, at flere har henvendt sig efter udskydelsen

Det skriver Børsen.

"Vi oplever helt klart en øget interesse; lige direkte efter udskydelsen var der en stigning i antallet af fremvisninger," siger Lone Bøegh Henriksen, der er indehaver af ti Home-forretninger i og omkring København og har specialiseret sig i projektsalg, til avisen.

Af konkurrencemæssige hensyn vil Home ikke oplyse de præcise tal, men oplyser, at antallet af fremvisninger af projektsalgslejligheder i oktober er det højeste set i år i Hovedstaden.

Men det bliver ikke ved, siger Line Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, til Børsen. Hun understreger, at den udskudte implementering af de nye boligskatter udelukkende påvirker projektboliger, der står færdige før 2024, og at effekten derfor er midlertidig.

Salget af projektlejligheder tager alvorligt dyk i København

Ejendomsdirektør: "Uanset hvad går vi en utrolig spændende fremtid i møde"

Forbrugerombudsmanden: NPV og mæglere vildledte købere

Rift om aarhusianske lejligheder har sendt priserne i vejret i de seneste fem år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier