EjendomsWatch

Plan om nyt nationalt fodboldstation til mindst 50.000 tilskuere

Dansk Boldspil-Union, DBU, åbner op for et nyt nationalt stadion med større kapacitet og andre større byggerier. Formanden håber, at "nogen med en stor pose penge" vil hjælpe.

FCK's Nicklas Bendtner og Esbjergs Jakob Lungi Sørensen i superligakampen mellem FC København og Esbjerg FB, i Parken søndag 20. oktober 2019. Et nyt nationalt fodboldstadion kan reducere Parken til FCK-hjemmebane. | Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Nyt nationalt stadion med plads til mindst 50.000 tilskuere, et stadion vest for Storebælt, nyt DBU-domicil og et fodboldcenter. Det mener DBU's bestyrelse, at der er behov for, for at dansk fodbold kan følge med på europæisk plan.

Det fremgår af et referat fra et bestyrelsesmøde og en orientering til lokalunionerne i DBU.

Heri skriver DBU's bestyrelse, at der er behov for bedre og mere moderne faciliteter både nationalt og lokalt, og at der er "behov for at etablere et moderne nationalstadion med plads til minimum 50.000 tilskuere," skriver de.

Derudover vil bestyrelsen undersøge mulighederne for et nyt domicil, "så vi få mere moderenden rammer, når vi afholder seminarer og konferencer om udviklingen af dansk fodbold". Og samtidig undersøges muligheden for et fodboldcenter til det danske landshold.

Der er mange muligheder, og intet er endnu fastlagt, fortæller DBU-formand Jesper Møller til Politiken. Der kan både blive tale om helt nye byggerier eller udbygning til eksisterende.

"Men lige i dette øjeblik kan jeg ikke se for mig, at vi bygger vores eget stadion kun til landsholdet. Men det kan jo være, at der kommer nogen med en stor pose penge. Det vigtigste er, at vi finder frem til en løsning i hovedstadsområdet, og at den bliver bæredygtig og ansvarlig, hvor det hele foregår i økonomisk balance og bliver brugt af mange aktører i hverdagen," siger han til mediet.

Planerne for et fodboldcenter i nærheden af Syddansk Universitet i Odense har tidligere været på bordet.

Parken, der i dag fungerer som nationalt stadion, kan rumme 38.000 tilskuere.

Plan om nationalt fodboldcenter til ca. 200 mio. kr. ved Odense

Superligaklub overtager hotel — og åbner nyt forretningsben

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier