EjendomsWatch

Statsselskab køber hotel til Femern-byggeri

I forbindelse med byggeriet af den kommende Femern-forbindelse overtager statslige Femern A/S et hotel i Rødbyhavn.

Der bliver ca. 75 kontorarbejdspladser, når hotellet i Rødby er færdigistandsat. | Foto: PR / Femern A/S

Statsejede Femern A/S flytter sammen med ca. en tredjedel af sine medarbejdere ind i en hotelbygning i Rødbyhavn, som man har købt for at gøre det til et såkaldt bygherrecenter. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Herfra skal opstarten af anlægsarbejdet på dansk side foregå med dialog med de lokale myndigheder, borgere, faglige organisationer osv.

"Fra bygherrecenteret kan vi føre tæt tilsyn i hele byggefasen. Tilstedeværelsen i Rødbyhavn sikrer, at vores medarbejdere er tæt på byggepladsen, og dermed hurtigt og effektivt kan håndtere de problemer, der måtte opstå," siger Claus F. Baunkjær, adm. direktør i Femern.

Hotelejendommen, der har huset Danhotel, har en offentlig vurdering fra 2018 på 7,5 mio. kr. Hvad prisen for det tidligere hotel har været, oplyser Femern ikke.

Men omkostningerne til overtagelse og istandsættelse af centeret "afholdes inden for det eksisterende anlægsbudget", lyder det selskabet, hvis seneste estimat for det kommende byggeri af den 18 km lange tunnelforbindelse lyder på 52,6 mia. kr.

Hotellet overtager Femern 1. oktober, og istandsættelsen vil tage et års tid, fremgår det.

Efter årevis venten: Femern-forbindelsen sættes i gang 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier