EjendomsWatch

Minister mistænker ejendomsbranchen for snyd med moms

Det er "helt uacceptabelt", hvis momssystemet bevidst udnyttes i ejendomsbranchen, lyder det fra minister. Nu skal sagen undersøges.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil undersøge ejendomsbranchen for snyd med moms. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have undersøgt, om ejendomsbranchen bevidst misbruger momssystemet til at opnå rentefrie kreditter i forbindelse med opførelse af ejendomme. Muligheden er opstået som en bivirkning af en lovændring fra 2011, og Skattestyrelsen har intet overblik over, hvor store summer man har ude at svømme i lån uden renter og sikkerhed.

"Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis ejendomsudviklere i byggebranchen spekulerer i at opnå en momskredit hos staten. Det er ikke meningen med loven," siger ministeren, der har bedt Skattestyrelsen undersøge, om der er et problem, og i så fald hvor stort det er.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier