EjendomsWatch

Andelsboligforening i Ikast vil lave sin egen rambla

Ikast og Barcelona minder måske ikke meget om hinanden. Men Ikast Andelsboligforening har sat gang i et projekt, så de to byer i fremtiden kan komme til at have i hvert fald én ting til fælles – en rambla.

Ikast Andelsboligforening vil lukke Stadion Allé mellem boligblokkene for trafik og etablere en rambla. | Foto: Google Maps.

Ikast Andelsboligforening har udarbejdet en helhedsplan for udearealerne ved bebyggelsen ved Stadion Allé i Ikast. Planen er at lukke Stadion Allé, så den i stedet kan omdannes til en rambla i stil med dem, der ses i Barcelona, Milano og Paris – om end i mindre skala.

Det skriver Herning Folkeblad.

Planen er en udløber af arbejdet omkring den såkaldte boligsociale helhedsplan 2019-22 for hele området, som er lavet i et samarbejde mellem Ikast Andelsboligforening, Bomidt-Vest og Ikast-Brande Kommune.

"Folk i byen skal gerne få et bedre kendskab til området. Vi vil gøre Stadion Allé til et frodigt område med en stor rambla i midten. De mange mødesteder, muligheder og ramblaen skal danne ramme om en masse aktivitet for beboerne, men også for de øvrige borgere i byen," siger Jan Kristensen, afdelingsformand i Ikast Andelsboligforening, til avisen.

Om Stadion Allé kan lukkes skal bero på en nærmere trafikanalyse, siger Henrik Engedahl (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune, til Herning Folkeblad. Han tilføjer, at udvalget dog synes, det er et spændende projekt.

Lokalplan baner vej for højhus på 320 meter i Brande

Enigt udvalg godkender Bestseller-tårn på 320 meter

Dansk milliardær vil bygge sin egen by 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier