EjendomsWatch

Carlsberg Byen skyder fire nye byggerier i gang

Carlsberg Byen sætter gang i fire nye byggerier i bydelens sydøstlige ende, der kommer til at indeholde både boliger, butikker, caféer og erhverv.

Carlsberg Byen annoncerer fire nye byggerier i bydelens sydøstlige ende. | Foto: PR.

Fire nye byggerier bestående af 216 boliger og omkring 10.300 kvm butikker, caféer og erhverv forventes at stå klar til indflytning i Carlsberg Byens sydøstlige ende i foråret 2022.

Det skriver Carlsberg Byen i en pressemeddelelse.

Byggeriet omfatter tre karrébygninger med 116 lejligheder og et højhus på 80 meter med 100 lejligheder. Størstedelen af boligerne får altan eller tagterrasse, fremgår det.

"Vi fortsætter udviklingen af Carlsberg Byen med den blandede by, hvor erhverv, boliger og caféer smelter sammen, så der er liv hele dagen. På den måde sikrer vi et godt forretningsgrundlag for de erhvervsdrivende og en aktiv by for de beboere og virksomheder, der flytter ind," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, i meddelelsen.

Boligerne bliver omgivet af flere af Carlsberg Byens fredede bygninger som Mineralvandsfabrikken, Kedelhallen og Administrationsbygningen, som bliver omdannet til fælles beboerhus.

Foruden boliger omfatter byggeriet omkring 7000 kvm erhverv og 3300 kvm butikker og caféer.

Züblin er totalentreprenør på projektet, Schmidt Hammer Lassen og Entasis er arkitekter, Steen Bisgaard er landskabsarkitekt, og Cowi er ingeniør.

Det samlede byggeareal er 47.000 kvm, oplyser Carlsberg Byen.

Når Carlsberg Byen på grænsen mellem Valby og Vesterbro står færdig i 2024, vil kvarteret indeholde omkring 3100 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

Samlet forventer udviklingsselskabet Carlsberg Byen at udleje 22.000 kvm til detailhandel og 10.000 kvm til caféer, restauranter og barer.

Carlsberg ejer en fjerdedel af Carlsberg Byen. Topdanmark sidder på 22,5 pct., og pensionskasserne PFA og Pensam ejer henholdsvis 30 pct. og 22,5 pct.

Carlsberg Byen bygger 136 nye boliger

Nye ejerlejligheder skræmmer køberne væk og må lejes ud 

Salget af ejerlejligheder bremser op

Ny investor i Carlsberg Byen er kommet til Danmark for at blive

Carlsberg Byen sælger to erhvervsejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier