FB Gruppen vil kaste sig over boligudvikling på Bornholm

Den københavnske boligentreprenør, der i forvejen bygger i Valby og Københavns Sydhavn, køber nu 10.000 kvm grund på det nordlige Bornholm med henblik på boligbyggeri.
Foto: Google Maps.
Foto: Google Maps.

Et 10.000 kvm stort areal ved Tejn Havn på det nordlige Bornholm skal efter planen udvikles til et nyt boligområde, som FB Gruppen i København står bag, oplyser sælger af grunden, Bornholms Regionskommune.

På grunden skal der opføres "som minimum 28 boliger", hvis projektet lader sig gøre i henhold til den lokalplan, der først skal udarbejdes.

"Kommunen sælger ud i arealerne for at sætte gang i udviklingen gennem nye projekter og flere boliger til øen. Det sker som led i vores politiske strategi om at tiltrække flere borgere til øen. Tejn undergår i disse år en positiv forvandling, hvor husene sælges hurtigt, Bornholms Museum har købt nabobygningen til den grund, hvor FB Gruppen planlægger at opføre boliger, og der er et aktivt foreningsliv. Nu bliver der så også mulighed for at tilføre byen flere, nye helårsboliger, men med samme muligheder for at anvende dem til flex-/fritidsbolig som i resten af Tejn," siger Claus Stensgaard Jensen, direktør for teknik og økonomi i Bornholms Regionskommune, i en pressemeddelelse.

Teknisk direktør og medejer af FB Gruppen Stig Nørnberg siger:

"Det er et utroligt spændende projekt, som vi håber på at kunne gennemføre på arealet ved Tejn Havn. Vi udnytter byens havn og har planer om at forvandle det til et rekreativt boligområde, som vil kunne tilføre byen en ekstra dimension. Vi har allerede gode erfaringer med den slags løsninger især fra vores projekt på Teglholmen, hvor vi har skabt nye boliger i et område, der før lå lidt øde hen."

I øjeblikket er FB Gruppen og kommunens tekniske afdeling i gang med en forundersøgelse af de nærmere forhold omkring boligprojektet. Først når alle forhold er afdækket, indgås en endelig købsaftale.

Hvis forundersøgelserne baner vejen for boligbyggeriet, vil der først skulle udarbejdes en lokalplan for området. Planen skal herefter skal ud i høringer, hvor borgerne kan komme med indsigelser i forhold til projektet. Det forventes, at hele processen vil kunne være gennemført i løbet af forsommeren 2019, lyder det.

Badehotel får ny ejer med dybe lommer

Aarsleff vinder aftale om havneudvidelse i Rønne

Rift om erhvervsejendomme på Bornholm

Discountkæde går i land på Bornholm 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også