Slagterigrund ryddes og genopstår med boliger

Skive Kommune køber grund for 12 mio. kr., hvor Danish Crown indtil 2009 havde slagteri. Borgmester glæder sig over at slippe af med nedslidt ejendom, der ifølge ham skæmmer byen.
Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.
Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Godt 44.000 kvm slagterigrund centralt i Skive går en ny fremtid i møde, efter at Skive Kommune har indgået aftale med Danish Crown om at købe hovedparten af grunden for 12 mio. kr., mens en privat investor køber resten, oplyser Skive Kommune i en pressemeddelelse.

Danish Crown skal efter aftalen rive de tomme bygninger ned og rydde op på grunden.

"Det er glædeligt, at vi nu har den endelige aftale helt på plads. Det har været en for lang proces, og slagterigrunden har alt for længe stået som et forladt produktionsområde. Vi har dog haft forståelse for, at Danish Crown i første omgang har forsøgt at sælge til private investorer. Nu er vi imidlertid nået til en aftale mellem kommunen og Danish Crown, så vi kan få bygningerne revet ned og grunden ryddet, hvilket vi anser som værdifuldt for Skive, så vi nu kan komme videre," siger borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) i en kommentar.

Da Skive Kommune i 2015 modtog et tilbud fra Danish Crown om at købe slagterigrunden, lød prisen på 24 millioner kroner plus moms i ryddet tilstand. Hvis kommunen ønskede at købe grunden med bygninger og anlæg, var prisen 9 mio. kr., fremgår det.

"Vi er nået i mål med en rigtig god løsning. Ved at omdanne en væsentlig del af bygningerne på grunden til lejligheder nedsættes vores udgifter til nedrivning ganske markant, så den plan vi for godt to år siden lagde frem for byrådet i Skive blev vejen til at finde en løsning for området. Det har taget et års tid mere end vi forventede dengang, men det vigtigste er, at der nu ligger en plan for området," siger Ejner Søby, finanschef i Danish Crown, i meddelelsen.

Den private investors boligplaner omfatter et areal på knap 10.000 kvm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også