EjendomsWatch

Digitale teknologier giver bedre byggekvalitet

Nye digitale teknologier betyder ikke blot bedre tværfagligt samarbejde i byggebranchen. De kommer formentlig også til at betyde bedre bygge- og renoveringsprojekter.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Et af de helt hotte buzzwords i byggebranchen lige nu er Build 4.0, der betyder en stadig stigende anvendelse af ny teknologi og digitalisering. Det manifesterer sig f.eks. i anvendelse af robotter, 3D-printteknologi til fremstilling af materialer og konstruktionsdele samt udnyttelse af droneteknologi til opmåling og overvågning af byggepladser. Dertil kommer udnyttelse af virtual design and construction (VDC) og building information modelling (BIM). Det fælles mål er naturligvis at udnytte et kraftfuldt potentiale i forhold til visualisering, planlægning, koordinering og kommunikation.

På Ejendomsmessen i Bella Center for nylig satte man fokus på endnu et af de moderne, digitale hjælpemidler, nemlig augmented reality (AR), der giver mulighed for at kombinere en 3D-model og den virkelighed, en person ser igennem en smartphones optik.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier