EjendomsWatch

Byggeriet går glip af digitale gevinster

Byggerier går glip af digitale gevinster, fordi mange medarbejdere endnu ikke til fulde evner at implementere moderne it-løsninger, mener konsulentfirmaet Exigo.

Forsinkelser, budgetoverskridelser, forringet kvalitet og risiko for at køre af sporet. Det er nogle af de konsekvenser, som byggebranchen oplever, når medarbejdere skal håndtere digitaliserede arbejdsredskaber som f.eks. virtuelle 3D-bygningsmodeller, der skal omsættes til konkrete byggerier, skriver Børsen.

Kristian Birch Pedersen, adm. direktør i virksomheden Exigo, der rådgiver byggebranchen med udgangspunkt i it-software, siger til avisen, at han har en ambition om at få bygherrer og entreprenører til i større grad at anvende de digitale løsninger i projekt- og risikostyringen, når komplicerede byggeprojekter skal realiseres. Softwaren fungerer – problemet er de mennesker, der betjener den, mener han:

"Der er tit en dygtig ingeniør eller bygningskonstruktør, der er god til at lave bygningsmodellerne, men når man så kommer lidt op i hierarkiet – som f.eks. på projektchefniveau, så begynd­er det at halte. De har meget svært ved at adoptere den nye virkelighed til deres traditionelle arbejdsmetode," siger Kristian Birch Pedersen, der også mener, at "muligheden for at bygge så godt som fejlfrit ligger der" – medarbejdere skal blot være villige til at gribe muligheden ved f.eks. at anvende de digitale muligheder helt fra start i byggeprocessen.

Exigo skaber fuldt indblik i projekters fremdrift ved at opføre et hus visuelt på baggrund af datamængder, 3B-byggemodeller samt dashboards, således at byggeprojektet er opført virtuelt, inden det opføres fysisk.

I entreprenørkoncernen Hoffmann nikker man genkendende til problemet med implementeringen af moderne it-løsninger som f.eks. 3D-værktøjer. Torben Bjørn Nielsen, adm. direktør i virksomheden, siger til avisen, at unge nyuddannede først nu kommer med 3D-kompetencer i kraft af deres uddannelse på trods af, at visionerne om et digitaliseret byggeri har været på dagsordenen de sidste 15 år. Samtidig oplever han ikke, at de kompetencer, de unge kommer med, nødvendigvis rækker fra den digitale verden og ud i virkeligheden.

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier