EjendomsWatch

Tidligere Novo-topchef i kamp for at få 900 nye videnarbejdspladser til Danmark

Når regeringen onsdag præsenterer sit kandidatur i kampen om at få det europæiske lægemiddelagentur (EMA) til Danmark, præsenterer man samtidig den tidligere Novo-topchef Lars Rebien Sørensen som særlig udsending. Han skal blandt andet dyste mod en svensk topdiplomat, erfarer MedWatch.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Lars Rebien Sørensen kan snart føje titlen 'regeringens særlige udsending for EU’s lægemiddelagentur' til sit visitkort. For det er i denne rolle, han i morgen, onsdag, bliver præsenteret, når regeringen holder sit pressemøde om udmeldingen om EMA. Det erfarer MedWatch.

Flankeret af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) samt fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S), vil den tidligere Novo-topchef altså være til stede i Liberal Alliances gruppeværelse onsdag kl. 12, når regeringen officielt melder Danmark ind i kampen om EMA. Agenturet ligger for nuværende i London.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier