EjendomsWatch

Ny NCC-direktør sætter sig på topposten før tid

Hjemvendt NCC-topchef tiltræder sin nye stilling som adm. direktør to måneder tidligere end planlagt.

Tomas Carlsson træder til som ny adm. direktør for NCC to måneder før tid. | Foto: PR

Bytte, bytte købmand - der er gang i jobskiftene i ejendoms- og byggebranchen.

Samme dag som det svenske rådgivningsfirma Sweco kan meddele, at man har fundet en afløser på direktørposten for hele koncernen, skriver NCC, at entreprenørfirmaets nyudpegede adm. direktør, Tomas Carlsson, sætter sig i stolen to måneder før tid.

Tomas Carlsson efterlader netop direktørstillingen hos Sweco, der i stedet skal bestrides af Åsa Bergman, som EjendomsWatch skrev mandag.

Sweco finder ny direktør og vicepræsident i en og samme person

Han kommer til at overtage direktøransvaret per 7. maj, oplyser NCC.

Tomas Carlsson har tidligere arbejdet i næsten 20 år i NCC, hvor han sidste gang havde en stilling som chef for koncernens svenske entreprenørforretning, der dengang stod for omkring halvdelen af NCC's omsætning.

"Jeg er meget glad for, at Tomas Carlsson kommer til NCC tidligere end juli. Der er nu en større mulighed for ham til at påvirke virksomheden i 2018, så vi ikke taber tempoet i løbet af sommeren. Samtidig vil jeg gerne takke vores adm. direktør Håkan Broman for et fremragende arbejde i mellemtiden som adm. direktør," udtaler Tomas Billing, der er bestyrelsesformand i NCC, i meddelelsen.

Håkan Broman vender dermed tilbage til stillingen som juridisk chef hos NCC.

Da det blev offentliggjort, at Tomas Carlsson ville vende 'hjem' til NCC, oplyste Sweco, at man ville sætte en proces i gang med at finde hans afløser. Om det tidligere skift skyldes, at den proces er gået hurtigere end forventet, nævner ingen af selskaberne noget om.

Topchef hos Sweco hentes tilbage til NCC

Sweco finder ny direktør og vicepræsident i en og samme person

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier