EjendomsWatch

Gabriel er tæt på salg af ejendomsselskab: Opjustering kan være på vej

Tekstilvirksomheden Gabriel er tæt på et salg af ejendomsselskabet Gabriel Ejendomme, da det har underskrevet en hensigtserklæring med en unavngiven køber.

Gabriel Erhvervspark Aalborg Foto: PR

Hvis handlen går igennem vil Gabriel opjustere sine forventninger til resultaterne i 2018, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Den samlede salgspris er 150 mio. kr. minus gæld og udskudt skat i Gabriel Ejendomme, der består af en kontorejendom og 35.000 kvadratmeter byggeretter.

Aftalen er skruet sammen, så Gabriel modtager 68 mio. kr. inden 1. juni, mens 68 mio. kr. bliver betalt, når en lokalplan for området bliver godkendt, hvilket senest vil være 1. september næste år.

Hvis salget bliver gennemført, vil Gabriels forventninger til 2018 blive opjusteret til et overskud før skat på 107 mio. kr. fra 54 mio. kr.

Tekstilvirksomheden fortæller, at salget vil forbedre likviditeten med 100 mio. kr., som skal bruges til at afbetale gæld og indgå i selskabets kapitalberedskab.

Gabriel har i dag sit hovedkvarter i den pågældende ejendom og har i forbindelse med salgsaftalen lavet en uopsigelig lejeaftale på 13,5 år. Ejendomsselskabet blev sat til salg i marts 2016.

Gabriel er gået i tænkeboks med stort ejendomssalg

Gabriel sætter gang i salg af ejendomskompleks i Aalborg

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier