EjendomsWatch

Gabriel er tæt på salg af ejendomsselskab: Opjustering kan være på vej

Tekstilvirksomheden Gabriel er tæt på et salg af ejendomsselskabet Gabriel Ejendomme, da det har underskrevet en hensigtserklæring med en unavngiven køber.

Gabriel Erhvervspark Aalborg Foto: PR

Hvis handlen går igennem vil Gabriel opjustere sine forventninger til resultaterne i 2018, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Den samlede salgspris er 150 mio. kr. minus gæld og udskudt skat i Gabriel Ejendomme, der består af en kontorejendom og 35.000 kvadratmeter byggeretter.

Aftalen er skruet sammen, så Gabriel modtager 68 mio. kr. inden 1. juni, mens 68 mio. kr. bliver betalt, når en lokalplan for området bliver godkendt, hvilket senest vil være 1. september næste år.

Hvis salget bliver gennemført, vil Gabriels forventninger til 2018 blive opjusteret til et overskud før skat på 107 mio. kr. fra 54 mio. kr.

Tekstilvirksomheden fortæller, at salget vil forbedre likviditeten med 100 mio. kr., som skal bruges til at afbetale gæld og indgå i selskabets kapitalberedskab.

Gabriel har i dag sit hovedkvarter i den pågældende ejendom og har i forbindelse med salgsaftalen lavet en uopsigelig lejeaftale på 13,5 år. Ejendomsselskabet blev sat til salg i marts 2016.

Gabriel er gået i tænkeboks med stort ejendomssalg

Gabriel sætter gang i salg af ejendomskompleks i Aalborg

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier