EjendomsWatch

Tilsyn: Banker har ikke godt nok styr på risiko på ejendomme

Finanstilsynet har undersøgt, hvordan bankerne risikovurderer udlån til erhvervsejendomme og finansiering af ejendomsprojekter. Undersøgelsen viser en del problemer.

Bankerne har ikke godt nok styr på risikoberegninger på udlån med sikkerhed i erhvervsejendomme, siger Finanstilsynet. | Foto: Ritzau Scanpix/Jesper Stormly Hansen

Finanstilsynet har set nærmere på, hvordan bankerne beregner risikoen på udlån til erhvervsejendomme og finansiering af ejendomsprojekter. Undersøgelsen viser, at bankerne generelt har problemer med at leve op til lovgivningen.

Reglerne er blevet ændret i forbindelse med EU's nye kapitaldækningsregler, CRR. Men bankerne har tilsyneladende ikke helt styr på den del, der handler om den såkaldte risikovægtning. Altså, hvor meget udlånene skal tælle med i bankernes samlede risikoeksponering, som betyder, hvor meget kapital de skal holde for at opfylde solvenskravene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier