EjendomsWatch

Spar-kæden vil nå 150 butikker i 2018

Den købmandsdrevne Dagrofa-kæde investerer 50 mio. kr. i at åbne 25 Spar-butikker i år. Samtidig arbejder kæden hen mod et nyt markant hjørne i antallet af butikker i 2018. Det skal give kæden mere muskelkraft, fortæller direktøren.

Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten

Spar-kæden har levet et forholdsvist stille liv med købmandsbutikker i mange mindre byer landet over. I forbindelse med Kiwis nedlukning i foråret meddelte ejerkoncernen Dagrofa, at Spar overtager 25 af Kiwi-butikkerne. En manøvre, der øger Spars antal butikker fra 117 til 142 i 2017.

Spars direktør, Niels Karstensen, har dog mod på mere, fortæller han i et interview med FødevareWatch.

"Ambitionen er at runde 150 butikker i Spar i 2018, det er en helt klar ambition. På den måde bliver vi også mere synlige, og vi får en større muskel til at arbejde med videre forretningen," siger han og uddyber:

"Det giver os desuden mulighed for at prøve os af i storbyen."

Således afslutter Spar de næste 24 butiksåbninger, der vil ske i løbet af de næste seks uger, med en butik i Valby i København.

"Det er et nyt boligområde, som vi har store forventninger til. Det igangsætter vores forsøg på at åbne en ny Spar i Storkøbenhavn. De to næste placeringer, som ligger fast i 2018, er også på henholdsvis Teglholmen og HC Ørstedsvej. København trænger til noget nyt, for om noget sted er der i hovedstaden fokus på discount, og jeg tror, at kunderne midt i mellem alt det her gerne vil prøve noget andet," siger han.

Niels Karstensen har desuden været et smut i Amsterdam for at lure på, hvordan Spar håndterer at være i stationsnære områder i Holland.

God sommer

Udmeldingen om de 150 butikker kommer oven på en særdeles god sommer for kæden, der i slutningen af 2016 og i begyndelsen af 2017 har haft stort fokus på sin En af de lokale-strategi.

"Det er faktisk den bedste sommer, som vi har haft i mange, mange år. Vi er helt sikre på, at det kan tilskrives vores lidt mere fikse look, som vi har fået på markedsføringen af Spar i løbet af foråret kombineret med et større fokus på at være en lokal købmand," siger Niels Karstensen.

Han ønsker imidlertid ikke at svare på præcis, hvad og hvor meget kæden er vokset, men konstaterer:

"Det er en ganske pæn vækst, vi har opnået hen over sommeren."

Åbninger tager fokus

Den første af de varslede 25 butikker blev åbnet i begyndelsen af sommeren i Vissenbjerg på Fyn. Resten åbner over de næste seks uger, og det er og har været noget af en mundfuld for kæden, der ellers ikke er vant til at banke nye butiksflag i jorden i det tempo.

I et interview med FødevareWatch i april fortalte direktøren således, at Spar var i fuld gang med at lægge sidste hånd på anden runde af sin En af de lokale-strategi. Den proces blev dog udsat for at realisere udvidelserne af kæden.

"Vi blev overhalet lidt indenom af, at vi samtidig skulle åbne en masse nye butikker. Derfor har vi parkeret videreudviklingen af strategien i forhold til at være en af de lokale hidtil. Det er dog noget, vi tager fat på nu og fokusere på, hvad det vil sige at være lokal i 2020. Vi vil gerne have et langsigtet perspektiv på det at være lokal," siger han.

Topchef vil samle fem kæder under Coop-navnet

45 Inspiration-butikker siger farvel og tak

Sushikæde på vej med over 10 nye restauranter

Kæde med 500 butikker bebuder oprydning

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier