EjendomsWatch

Danica: Ejendomme er fundamentet i pensionskundernes porteføljer

Alternative investeringer i f.eks. studieboliger skal være med til at sikre stærke afkast i Danica Pension årtier frem, lyder det fra pensionsselskabet.

Som en del af ungdomsboligprojektet Uptown Nørrebro i København indgår et tårn i 29 etager. | Foto: PR-visualisering: Arkitema

2016 og første halvdel af 2017 har budt på pæne afkast til kunderne hos Danica Pension, og blandt årsagerne er et stort fokus på alternative investeringer som fx ejendomme, infrastruktur og alternative kreditter, meddeler Danica.

Tidligere var alternative investeringer blot noget, der blev tilføjet på toppen af aktier og obligationer i kundernes porteføljer, men sådan er det ikke længere:

"I dag har vi ændret vores mindset, så alternative investeringer udgør selve fundamentet i kundernes porteføljer. Det er vores vurdering, at alternative investeringer kan give høje risikojusterede afkast, og qua vores størrelse har vi de finansielle muskler til at få del i mange attraktive investeringsmuligheder," siger Anders Svennesen, investeringsdirektør i Danica Pension, i en pressemeddelese.

Han peger på, at alternative investeringer ikke blot kan være en nøgle til gode afkast, men også kan sikre større stabilitet i kundernes afkast. Det skyldes, at værdien af alternative investeringer ikke nødvendigvis svinger i takt med aktie- og obligationskurserne.

"Alternative investeringer kræver ofte en meget lang tidshorisont, hvor vi skal gøde jorden nu for at kunne høste i fremtiden. Et godt eksempel er projektet Uptown Nørrebro, hvor vi i øjeblikket etablerer ca. 500 studieboliger på Nørrebro i København. Her foretager vi store investeringer nu i forventning om, at projektet på længere sigt vil levere et godt afkast til vores kunder," fortsætter Anders Svennesen.

Uptown Nørrebro ved Nørrebro Station står efter planen helt færdigt i sommeren 2019, og projektet omfatter blandt andet et spektakulært 29 etagers tårn med studieboliger.

”Det er et fantastisk projekt, fordi vi ikke blot sikrer en attraktiv, langsigtet investering for vores pensionskunder, men også bidrager til at løse det store problem med manglen på studieboliger i hovedstaden,” siger Anders Svennesen.

Danica bygger nyt for 10 mia. kr.

Danica Pension øger sit afkast på skrumpende ejendomsportefølje

Danica sælger ejendomme for 1,8 mia. kr. uden større gevinst

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier