EjendomsWatch

Danica: Ejendomme er fundamentet i pensionskundernes porteføljer

Alternative investeringer i f.eks. studieboliger skal være med til at sikre stærke afkast i Danica Pension årtier frem, lyder det fra pensionsselskabet.

Som en del af ungdomsboligprojektet Uptown Nørrebro i København indgår et tårn i 29 etager. | Foto: PR-visualisering: Arkitema

2016 og første halvdel af 2017 har budt på pæne afkast til kunderne hos Danica Pension, og blandt årsagerne er et stort fokus på alternative investeringer som fx ejendomme, infrastruktur og alternative kreditter, meddeler Danica.

Tidligere var alternative investeringer blot noget, der blev tilføjet på toppen af aktier og obligationer i kundernes porteføljer, men sådan er det ikke længere:

"I dag har vi ændret vores mindset, så alternative investeringer udgør selve fundamentet i kundernes porteføljer. Det er vores vurdering, at alternative investeringer kan give høje risikojusterede afkast, og qua vores størrelse har vi de finansielle muskler til at få del i mange attraktive investeringsmuligheder," siger Anders Svennesen, investeringsdirektør i Danica Pension, i en pressemeddelese.

Han peger på, at alternative investeringer ikke blot kan være en nøgle til gode afkast, men også kan sikre større stabilitet i kundernes afkast. Det skyldes, at værdien af alternative investeringer ikke nødvendigvis svinger i takt med aktie- og obligationskurserne.

"Alternative investeringer kræver ofte en meget lang tidshorisont, hvor vi skal gøde jorden nu for at kunne høste i fremtiden. Et godt eksempel er projektet Uptown Nørrebro, hvor vi i øjeblikket etablerer ca. 500 studieboliger på Nørrebro i København. Her foretager vi store investeringer nu i forventning om, at projektet på længere sigt vil levere et godt afkast til vores kunder," fortsætter Anders Svennesen.

Uptown Nørrebro ved Nørrebro Station står efter planen helt færdigt i sommeren 2019, og projektet omfatter blandt andet et spektakulært 29 etagers tårn med studieboliger.

”Det er et fantastisk projekt, fordi vi ikke blot sikrer en attraktiv, langsigtet investering for vores pensionskunder, men også bidrager til at løse det store problem med manglen på studieboliger i hovedstaden,” siger Anders Svennesen.

Danica bygger nyt for 10 mia. kr.

Danica Pension øger sit afkast på skrumpende ejendomsportefølje

Danica sælger ejendomme for 1,8 mia. kr. uden større gevinst

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier