EjendomsWatch

Coloplast vil frasælge areal til 100-200 boliger

Medicokoncernen har bedt projektudvikler udarbejde plan for ubenyttet erhvervsjord. Kommunalpolitikere er ikke vilde med ideen.

Foto: Coloplast/ PR

Et 70.000 kvm stort erhvervsområde i byzone i Humlebæk har ikke kunnet sælges til erhvervsformål, så nu forsøger ejeren, medicokoncernen Coloplast, at skabe politisk opbakning i Fredensborg Kommune til, at området i stedet kan blive til et boligområde med 100-200 rækkehuse og villaer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er projektudvikleren Reka Gruppen, som på mandat fra Coloplast skal forsøge at vinde politisk gehør for projektet, som man mener kan være et alternativ til muligt boligbyggeri syd for Humlebæk, som en del borgere er modstandere af.

Planen skal drøftes i kommunens arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg senere på måneden, men allerede nu er formanden, Thomas Elgaard Larsen (V), skeptisk:

"Jeg mener ikke, at der skal være boliger. Vi har ikke særlig meget erhvervsjord, og vi er nødt til at sikre, at der også kan være arbejdspladser i kommunen," siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Coloplast-arving køber ejendom af pensionskasse

Projektudvikleren Elf går i land i Sverige

Pensionskasser køber Lundbeck-ejendomme for 378 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier