EjendomsWatch

Nyt hotel på vej i Valby — Grønttorvet lokker

Det kommende byområde på Grønttorvet i Valby får dansk kapitalforvalter til at sætte gang i endnu et hotelprojekt, som Colliers har banet vej for.

Foto: PR-visualisering: Propreco

Kapitalforvalteren Artha, der har 8,5 mia. kr. under forvaltning fra omkring 300 kunder, kaster sig nu ud i at opføre et 14.000 etagemeters hotel i Valby i flere etager og med dagligvarebutik i bunden.

Ifølge en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, der har formidlet salget af de relevante grunde, skal hotellet stå klar i 2019 med ejendomsudvikleren Propreco som projektleder.

"Beliggenheden tæt på Københavns centrum og i umiddelbar nærhed af den nye bydel Grønttorvet i Valby gør det her til et sted, der nok skal tiltrække stærke lejere, og jeg er overbevist om, at det her er en investering med et godt afkast også på sigt," siger Jan Severin Sølbæk, adm. direktør Artha, i meddelelsen.

Det er de to grunde Gammel Køge Landevej 71 og 73, som Artha har købt af to erhvervsdrivende, der i en periode på fire år har forsøgt at sælge. Dertil er en tilstødende grund, Følager 5, købt af statens ejendomsselskab Freja, fremgår det.

"Jeg præsenterede de to sælgere for køberen, og handlen blev meget hurtigt en realitet," siger Line Højvang Christiansen, erhvervsmægler hos Colliers i København, i meddelelsen.

Artha købt tidligere i år en grund på Teglholmen i København, ligeledes med plan om hotel. Også har var Propreco med i projektet.

Direktør i Propreco er ejendomsinvestoren David Ernst-Sunne, der ifølge ejerregistret var involveret i flere virksomhedskonkurser fra 2009 til 2013. I 2015 overdrog han ejerskabet af Propreco til ejendomsadministrator Jeannine Rosenkilde-Gram, der deler adresse med David Ernst-Sunne.

Nyt københavnsk hotel i seks etager løber op i mindst en halv milliard kr.

Kapitalforvalter skruer op for sine investeringer i mursten 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier