EjendomsWatch

Nyt hotel på vej i Valby — Grønttorvet lokker

Det kommende byområde på Grønttorvet i Valby får dansk kapitalforvalter til at sætte gang i endnu et hotelprojekt, som Colliers har banet vej for.

Foto: PR-visualisering: Propreco

Kapitalforvalteren Artha, der har 8,5 mia. kr. under forvaltning fra omkring 300 kunder, kaster sig nu ud i at opføre et 14.000 etagemeters hotel i Valby i flere etager og med dagligvarebutik i bunden.

Ifølge en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, der har formidlet salget af de relevante grunde, skal hotellet stå klar i 2019 med ejendomsudvikleren Propreco som projektleder.

"Beliggenheden tæt på Københavns centrum og i umiddelbar nærhed af den nye bydel Grønttorvet i Valby gør det her til et sted, der nok skal tiltrække stærke lejere, og jeg er overbevist om, at det her er en investering med et godt afkast også på sigt," siger Jan Severin Sølbæk, adm. direktør Artha, i meddelelsen.

Det er de to grunde Gammel Køge Landevej 71 og 73, som Artha har købt af to erhvervsdrivende, der i en periode på fire år har forsøgt at sælge. Dertil er en tilstødende grund, Følager 5, købt af statens ejendomsselskab Freja, fremgår det.

"Jeg præsenterede de to sælgere for køberen, og handlen blev meget hurtigt en realitet," siger Line Højvang Christiansen, erhvervsmægler hos Colliers i København, i meddelelsen.

Artha købt tidligere i år en grund på Teglholmen i København, ligeledes med plan om hotel. Også har var Propreco med i projektet.

Direktør i Propreco er ejendomsinvestoren David Ernst-Sunne, der ifølge ejerregistret var involveret i flere virksomhedskonkurser fra 2009 til 2013. I 2015 overdrog han ejerskabet af Propreco til ejendomsadministrator Jeannine Rosenkilde-Gram, der deler adresse med David Ernst-Sunne.

Nyt københavnsk hotel i seks etager løber op i mindst en halv milliard kr.

Kapitalforvalter skruer op for sine investeringer i mursten 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier