EjendomsWatch

Nyt hotel på vej i Valby — Grønttorvet lokker

Det kommende byområde på Grønttorvet i Valby får dansk kapitalforvalter til at sætte gang i endnu et hotelprojekt, som Colliers har banet vej for.

Kapitalforvalteren Artha, der har 8,5 mia. kr. under forvaltning fra omkring 300 kunder, kaster sig nu ud i at opføre et 14.000 etagemeters hotel i Valby i flere etager og med dagligvarebutik i bunden.

Ifølge en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, der har formidlet salget af de relevante grunde, skal hotellet stå klar i 2019 med ejendomsudvikleren Propreco som projektleder.

"Beliggenheden tæt på Københavns centrum og i umiddelbar nærhed af den nye bydel Grønttorvet i Valby gør det her til et sted, der nok skal tiltrække stærke lejere, og jeg er overbevist om, at det her er en investering med et godt afkast også på sigt," siger Jan Severin Sølbæk, adm. direktør Artha, i meddelelsen.

Det er de to grunde Gammel Køge Landevej 71 og 73, som Artha har købt af to erhvervsdrivende, der i en periode på fire år har forsøgt at sælge. Dertil er en tilstødende grund, Følager 5, købt af statens ejendomsselskab Freja, fremgår det.

"Jeg præsenterede de to sælgere for køberen, og handlen blev meget hurtigt en realitet," siger Line Højvang Christiansen, erhvervsmægler hos Colliers i København, i meddelelsen.

Artha købt tidligere i år en grund på Teglholmen i København, ligeledes med plan om hotel. Også har var Propreco med i projektet.

Direktør i Propreco er ejendomsinvestoren David Ernst-Sunne, der ifølge ejerregistret var involveret i flere virksomhedskonkurser fra 2009 til 2013. I 2015 overdrog han ejerskabet af Propreco til ejendomsadministrator Jeannine Rosenkilde-Gram, der deler adresse med David Ernst-Sunne.

Nyt københavnsk hotel i seks etager løber op i mindst en halv milliard kr.

Kapitalforvalter skruer op for sine investeringer i mursten

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier