EjendomsWatch

Nordea-direktør melder pas på flere ejendomme

Boligblokke og kontortårne fylder stadigt mere hos mange pensionskasser, men hos Nordea Liv & Pension stopper man op. Investeringsdirektør ryster samtidig på hovedet af de priser, som udenlandske investorer betaler for ejendomme i København.

Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension og bestyrelseformand i Nordea Ejendomme. | Foto: Lars Krabbe

Røde og gule mursten fylder tungt i pensionskassernes ejendomsporteføljer, og store investorer som PKA, PFA og Lærernes Pension har alle meldt ud, at ejendomme skal fylde en større del af formuen. Nu vælger Nordea Liv & Pension, der er ejet med 75 pct. af Nordea i Stockholm, at træde et skridt tilbage.

"Når vi tænker frem, så er det ikke ejendomme, som vi skal investere mere i. Vi har det, vi vil have, og det kan sagtens være, at vi skal have en smule mindre, men vores ejendomsportefølje skal i hvert fald ikke øges," siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension og bestyrelsesformand i Nordea Ejendomme, i et interview med FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier