EjendomsWatch

Nordea-direktør melder pas på flere ejendomme

Boligblokke og kontortårne fylder stadigt mere hos mange pensionskasser, men hos Nordea Liv & Pension stopper man op. Investeringsdirektør ryster samtidig på hovedet af de priser, som udenlandske investorer betaler for ejendomme i København.

Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension og bestyrelseformand i Nordea Ejendomme. | Foto: Lars Krabbe

Røde og gule mursten fylder tungt i pensionskassernes ejendomsporteføljer, og store investorer som PKA, PFA og Lærernes Pension har alle meldt ud, at ejendomme skal fylde en større del af formuen. Nu vælger Nordea Liv & Pension, der er ejet med 75 pct. af Nordea i Stockholm, at træde et skridt tilbage.

"Når vi tænker frem, så er det ikke ejendomme, som vi skal investere mere i. Vi har det, vi vil have, og det kan sagtens være, at vi skal have en smule mindre, men vores ejendomsportefølje skal i hvert fald ikke øges," siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension og bestyrelsesformand i Nordea Ejendomme, i et interview med FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier