EjendomsWatch

Resultatet skrumper hos Fast Ejendom

Det børsnoterede ejendomsselskab Fast Ejendom går tilbage i 2016 og forventer samme udvikling i 2017.

Fast Ejendom kom ud af 2016 med et resultat tæt på det ventede. Ejendomsselskabet, der ejer 34 ejendomme i Storkøbenhavn, Fyn, Århus og Trekantområdet, kom ud af 2016 med et overskud efter skat på 27,4 mio. kr. - en tilbagegang fra 33,0 mio. kr. året før.

Lejeindtægterne faldt til 80,1 mio. kr. fra 80,5 mio. kr., resultatet af primær drift skrumpede til 42,8 mio. kr. fra 47,2 mio. kr., og resultatet før skat blev et overskud på 29,9 mio. kr. fra 35,3 mio. kr.

I løbet af 2016 er udlejningsgraden faldet til 90,8 pct. fra 91,5 pct. ved udgangen af 2015.

Ejendommenes værdi er opskrevet med 1,9 mio. kr.

Der vil ikke blive udbetalt udbytte for 2016, men bestyrelsen agter at gennemføre et aktietilbagekøb på op til 10 mio. kr., hvis det får en bemyndigelse på generalforsamlingen.

Fast Ejendom venter i 2017 et resultat af primær drift før værdiregulering og finansielle poster på 37 mio. kr. Til sammenligning tjente ejendomsselskabet 39,8 mio. kr. på den post i 2016. Det fremgår af selskabets årsregnskab.

"Resultatet efter skat vil i betydelig grad være påvirket af koncernens finansieringsomkostninger, herunder renteudviklingen i 2017 samt værdiregulering af koncernens ejendomsportefølje," hedder det i forventningsafsnittet.

Selskabets samlede ejendomsportefølje er opgjort til en værdi på 956,4 mio. kr., lyder det i årsrapporten.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier