EjendomsWatch

Lønmodtagernes Dyrtidsfond sælger ud af Refshaleøen

Pensionsselskabet har solgt ud af aktierne i Refshaleøens Ejendomsselskab og har nu en ejerandel på 10 pct., skriver Havnefronten. LD ser dog stadig Refshaleøen som et spændende og attraktivt område.

For anden gang har Lønmodtagernes Dyrtidfond solgt ud af sine aktier i Refshaleøens Ejendomsselskab. Det skriver magasinet Havnefronten. LD har tidligere ejet 34 pct. af selskabet, men nu er man nede på kun 10 pct. af aktierne i ejendomsselskabet efter at have solgt ud af aktierne denne sommer. Første gang LD solgte ud af aktierne i selskabet var i 2008.

"Refshaleøen er stadig et meget spændende og attraktivt område, hvis fremtidige positive udvikling vil blive interessant at følge," siger Lars Wallberg, finansdirektør i LD, til Havnefronten.

Ejendomsselskabet varetager udbygningen af øen. På Refshaleøen er der i dag blandt andet restauranter, gallerier og barer, ligesom det er blevet et populært eventområde. Planen er, at der også skal bygges boliger på Refshaleøen, men det lader ifølge Havnefronten vente på sig.

Udover LD består ejerkredsen af Refshaleøens Ejendomsselskab af fire pensionsselskaber, nemlig Sampension, PKA, PFA og Pensam. Det er Pensam, som har købt halvdelen af LD's aktiepost.

Pensam sætter trecifret millionbeløb i byudviklingsselskab

Folkemøde: Havnetunnel omkring København i strid modvind 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier