Medie: Bank har ydet millionlån til udskældt ejendomskoncern

Ejendomsselskabet DBO Real Estate Danmark har været i modvind for at presse lejere ud, og flere långivere har trukket stikket til selskabet.
Ringkjøbing Landbobank har udlån i en række ejendomme, der er ejet af selskabet DBO Real Estate Danmark, der netop har skiftet navn til Real Estate Danmark. | Foto: Ringkjøbing Landbobank / Pr
Ringkjøbing Landbobank har udlån i en række ejendomme, der er ejet af selskabet DBO Real Estate Danmark, der netop har skiftet navn til Real Estate Danmark. | Foto: Ringkjøbing Landbobank / Pr

Ringkjøbing Landbobank har udlån til den udskældte ejendomskoncern DBO Real Estate Danmark, hvor to fallenter fra finanskrisen, Martin Larsen og René Ulrik, der tidligere har heddet Martin Klüts og René Müller, har en central rolle. Det skriver mediet Insidebusiness.

Ifølge mediet har landbobanken lån og underpant i en række af de ejendomme, som DBO ejer. Der er tale om lån til tre ejendomme for samlet 39 mio. kr.

Ringkjøbing Landbobank skriver i en kommentar til Insidebusiness, at banken generelt ikke udtaler sig kunder, men tilføjer:

”Vi kan dog oplyse, at vi ikke har haft kendskab til, at de nævnte personer skulle have relationer til låneaftaler med banken,” skriver markedschef i Ringkjøbing Landbobank Klaus Gamst til Insidebusiness.

DBO Real Estate Danmark har på det seneste været i fokus, hvor DR og Børsen har afdækket, at selskabet har flere domme og afgørelser imod sig for blandt at presse sine lejere ud af deres boliger.

Tidligere i denne uge trak seks PWC-partnere, der har udlån for omkring 100 mio. kr. til selskabet, stikket. Det samme har partner Ulrich Hejle fra advokatfirmaet DLA Piper, der efterfølgende er stoppet i firmaet som en konsekvens af sagen, men har afvist at have brudt nogen regler. 

DBO var indtil for nylig ejet af tyskeren Kai Miller, men han har for nylig overdraget selskabet til Allan Brix Kronborg. Siden er navnet ændret til Real Estate Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også