Venner når 1,3 mia. kr. i ejendomme: Hellere 6 procent afkast i Tønder end 3 i København

To venner og advokater, der står bag Bo-To Ejendomme, investerer i jyske provinsbyer. Her tjener de mere på at drifte ejendomme end i København. "Vi har tjent vores penge på lejeindtægter," siger en af ejerne til EjendomsWatch.
"Vi er gået ind i en branche, der er meget tung på kapital, så det har taget nogle år at nå hertil," siger Tomas Kjær Andersen (tv.), der sammen med Bo Svenningsen (th.) ejer og driver Bo-To Ejendomme. | Foto: PR / Bo-To Ejendomme
"Vi er gået ind i en branche, der er meget tung på kapital, så det har taget nogle år at nå hertil," siger Tomas Kjær Andersen (tv.), der sammen med Bo Svenningsen (th.) ejer og driver Bo-To Ejendomme. | Foto: PR / Bo-To Ejendomme
af Peter S. Mygind

Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen startede med én udlejningsejendom i Vejle i 2003. Siden er porteføljen vokset støt, og i dag er de to venner blevet seriøse spillere på ejendomsmarkedet i Jylland med 1200 lejemål og en samlet ejendomsværdi på 1,3 mia. kr.

"Vi er gået ind i en branche, der er meget tung på kapital, så det har taget nogle år at nå hertil. Vi har ikke haft penge med hjemmefra, og vi har ikke spekuleret i ejendomssalg. Vi har tjent vores penge på lejeindtægter," siger Tomas Kjær Andersen til EjendomsWatch.

Han og Bo Svenningsen mødte hinanden første gang i 1995, hvor de begge var i gang med det jurastudium på Aarhus Universitet, der lagde grunden til, at de nu begge kan kalde sig advokater.

Bo-To Ejendomme, som deres ejendomsselskab hedder, og en række mindre, tilknyttede selskaber har netop præsenteret årsregnskab for 2019, hvor det samlede resultat lyder på 115 mio. kr. før skat. Det er en fordobling i forhold til året før, og dette følger mønstret siden starten i 2003, siger Tomas Kjær Andersen.

"Det har været mere reglen end undtagelsen, at vi har fordoblet vores resultat fra år til år. Vi startede selvfølgelig også på et meget lille grundlag. Jeg tror, det bliver svært at fortsætte tendensen, nu hvor vi har nået denne størrelse. Men vi har allerede købt de første ni ejendomme i år, så det er ikke, fordi vi ikke stadig handler," siger Tomas Kjær Andersen.

Fokus på provinsen

Køb og hold-strategien, som Bo-To Ejendomme har bygget sin forretning på, har særligt været rettet mod jyske provinsbyer. Den jyske, snusfornuftige tilgang til ejendomsmarkedet har været gennemgående i virksomhedens opkøbsstrategi, og det er det stadig, fortæller Tomas Kjær Andersen.

"I storbyen er man bare villig til at betale meget mere for en ejendom, end man er i provinsen. Men folk skal jo også bo i Vejle, Kolding og Fredericia. Og vi kan langt bedre lide en investering, der giver et afkast på seks procent i Tønder, end én på tre procent i København," siger Tomas Kjær Andersen.

Virksomhedens hovedsæde ligger i Vejle – og når der er fremvisning af et lejemål, eller hvis folk ikke betaler til tiden, så er det ejerne selv, der møder op.

"Det er vores egne telefonnumre, der står som kontakt i lejekontrakterne. Det er ikke ligesom andre ejendomsselskaber, hvor der er telefontid fra 10 til 12. Vi tager altid telefonen," siger Tomas Kjær Andersen.

De to virksomhedsejere har profiteret af at have en konservativ virksomhedsfilosofi, hvor gælden hele tiden har kunnet blive serviceret af de løbende indtægter.

Især i årene efter finanskrisen, hvor bankerne søgte ejendomsinvestorer, som kunne hjælpe dem af med de mange ejendomme, de havde overtaget efter de mange konkurser i 2007-2009. Her var Bo-To Ejendomme blandt de navne, finansieringsselskabernes kunne gå til.

"Vi havde, trods en forholdsvis lille portefølje, bevist, at vi forstod at tjene penge og drive en sund forretning med fokus på driften. Derfor var vi interessante at samarbejde med for kreditforeningerne og bankerne. Vores strategi var meget simpel, vi købte en ejendom billigt, renoverede den og udlejede lejlighederne," siger Tomas Kjær Andersen.

"Vores forretning var baseret på, at indtjeningen fra huslejen kunne servicere gælden og give til nye investeringer. Lidt kedeligt og konservativt, men det er den måde, vi har valgt at køre vores forretning på,” forklarer Tomas Kjær Andersen.

Sønderjysk kollegium søger investor for at afværge konkurs 

Niam køber jyske boliger for en lille halv mia. kr.: "Vi ser større risiko i København"

Investorer dropper storbyerne: Købstæder i provinsen er sagen

Rigmandsfamilie sælger gammel teaterbygning i Vejle 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også