EjendomsWatch

Projektudbydere melder igen om travlhed

Med løfter om afkast på op til 12 pct. om året, strømmer investorer til projektudbydere som Koncenton, Gefion Group og Blue Capital, skriver Børsen. Modsat før finanskrisen skal der stilles med en større egenkapital, men projekterne er stadig ikke uden risiko.

Oliver Peters, investeringsdirektør i Koncenton, der har betalt dagbladet Børsen for em omtale af virksomhedens ejendomsprojekter. Foto: PR / Koncenton

Projektudbyderen Koncenton var sidste år den største ejendomsinvestor i Danmark med opkøb for 3,7 mia. kr.

Efter nyheden, som EjendomsWatch omtalte i begyndelsen af februar, har dagbladet Børsen set nærmere på det samlede marked for projektudbydere, hvor meldingen er, at der igen er gang i markedet, som lokker risikovillige investorer med årlige afkast på op til 12 pct. – ikke dårligt i et nulrentemiljø.

Men modsat før finanskrisen skal der stilles med en større egenkapital, og projekterne er heller ikke længe drevet af ønsket om at udskyde skat, lyder det over for avisen fra udbyderen Blue Capital.

Udbyderne lægger ikke skjul på, at der ligger en risiko i, hvilken rente et realkreditlån kan hjemtages til, når der let kan gå et år fra investorerne deponerer deres penge til et ejendomsprojekt og indtil der står en ejendom, der kan belånes. Det samme gælder budgettet for, hvor stor en del af ejendommen, der kan udlejes. Også her kan tomgangen vise sig større end planlagt.

Dagbladet Børsen bringer onsdag ligeledes en artikellignende omtale af Koncentons projekter, der dog er betalt af Koncenton selv og hvor investorer tilmed kan hente prospekt for selskabets seneste ejendomsprojekt.

I en artikelserie sidste år satte EjendomsWatch et kritisk fokus på den fornyede opblomstring af projektudbydere, som bl.a. Finanstilsynet ikke lagde skjul på, at man holdt øje med.

Red udråber Koncenton til største danske ejendomsinvestor i 2019

Projektudbyder køber grund og planlægger boligbyggeri på Fyn

Silkeborgprojekt solgt for over 150 millioner til projektudbyder

Blue Capital efter rekordår: Konkurrenter der snyder på vægten truer branchen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier