EjendomsWatch

Sampension leverer næsthøjeste afkast nogensinde – ejendomme bidrager positivt

Kunderne i Sampension fik i 2019 et samlet afkast på 22,1 mia. kr. Alternative investeringer gav et afkast på 6,2 pct. "Det kan man vist godt være tilfreds med," siger investeringsdirektør.

Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension. | Foto: PR / Sampension

Alternative investeringer – herunder investeringer i ejendomme – gav et afkast på 6,2 pct. til kunderne i et af landets største pensionsselskaber Sampension.

Det viser de foreløbige opgørelser for 2019, hvor medlemmerne i Sampension fik et samlet afkast på 22,1 mia. kr., hvilket er det næsthøjeste nogensinde, oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse fredag.

"Det kan man vist godt være tilfreds med, især set i lyset af det foregående års ringe eller negative afkast over hele linjen," udtaler Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension, i meddelelsen.

Medlemmer med moderat risiko og 10 år til pension fik et afkast på 10,7 pct. i 2019. | Foto: Tabel / PR / Sampension
Medlemmer med moderat risiko og 10 år til pension fik et afkast på 10,7 pct. i 2019. | Foto: Tabel / PR / Sampension
 

I løbet af året gav næsten alle typer investeringer gode afkast, hvor især børsnoterede aktier gav positivt udslag med et afkast på 22,3 pct. Obligationer gav ifølge opgørelsen et afkast på 1,8 pct.

På trods af de gode resultater i 2019 skal pensionsopsparerne dog indstille sig på et lavere afkast i fremtiden, lyder det fra Henrik Olejasz Larsen.

"Især obligationer må nok forventes at give et meget lavt afkast som følge af det lave renteniveau."

"Afkastet i 2019 svarer til omkring tre til fire års normalt afkast på ét år"

PKA lander det højeste afkast nogensinde

Pensionsselskaber sender stort trecifret millionbeløb afsted til boliger i Ørestad

Sampension efter storaftale med Newsec: Især digitalisering og pris spiller ind 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier