EjendomsWatch

Anonym kilde: Nationalbanken regnede på at droppe fastkurspolitikken – bank afviser

Fik Thorning-regeringen Nationalbanken til at regne på en exit fra fastkurspolitikken? Det hævder kontroversiel whistleblower-mail. Nationalbanken afviser, men politianmeldte alligevel tidligere medarbejder for videregivelse af fortrolige oplysninger. Danmarks fastkurspolitik er helt central for bl.a. udenlandske ejendomsinvestorer.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

For lidt over to år siden, den 30. november 2017, tikkede der en mail ind hos en række prominente økonomer på Københavns Universitet og CBS. Mailens indhold var mildest talt kontroversielt og noget, som ifølge FinansWatchs oplysninger skabte diskussioner i økonommiljøet.

Mailen gengav nemlig et forløb, som skulle være begyndt tilbage i 2011, da Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister for den daværende S-R-SF-regering, og som potentielt ville kunne rykke ved en grundpille i Danmarks økonomiske politik, nemlig fastkurspolitikken. Kort fortalt ville regeringen – ifølge mailen – have Nationalbanken til at undersøge fordele og ulemper ved en exit fra den politik, der har tegnet Danmarks pengepolitik siden 1982.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier