EjendomsWatch

Borgmester blev ved mødebordet trods anklage om for tæt forhold til boligudvikler

Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg, trodsede en opfordring til at gå uden for døren, da et udvalg behandlede en sag, som hans ven, ejendomsudvikler René Birch er involveret i. Nu skal KL undersøge borgmesterens habilitet.

Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg. | Foto: Stine Rasmussen / Jyllands-Posten

Borgmester Steen Vindum (V) blev siddende i mødelokalet, da økonomi- og erhvervsudvalget i Silkeborg tirsdag formiddag behandlede lokalplanen for Oslovej. På forhånd havde 2. viceborgmester Johan Brødsgaard (R) ellers varslet, at han ville bede borgmesteren om at forlade lokalet under behandlingen af denne sag, som Steen Vindums ven René Birch er involveret i via Birch Ejendomme, der vil opføre et etagebyggeri på Oslovej.

"Det foreslog jeg ham, men det gjorde han ikke. Det havde jo været det bedste for at være på den sikre side, inden en juridisk afgørelse foreligger," siger Johan Brødsgaard og henviser dermed til, at borgmesteren i sidste uge henvendte sig til kommunens juridiske afdeling for at få lavet en vurdering af, om han er inhabil i behandlingen af sager, der vedrører Birch Ejendomme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier