EjendomsWatch

Huslejeindgreb i Berlin bliver en sag for tysk forfatningsdomstol

Et omdiskuteret loft over huslejer og fremtidige lejestigninger, som er planlagt af delstatsregeringen i Berlin, skal efterprøves af en tysk, føderal domstol. Berlin har indført sin helt egen retstilstand, lyder det fra en af landets største boligudlejere.

I Berlin overtog delstatsregeringen tidligere i år 23 private boligejendomme med i alt 5800 lejemål for at få bedre styr på huslejeudviklingen. | Foto: PR

Et omfattende, kommende indgreb fra delstatsregeringen i Berlin over for private boligudlejere i Tysklands hovedstad kommer til at stå sin juridiske prøve ved en forfatningsdomstol, skriver Bloomberg.

Det er forbundskansler Angela Merkels partifæller i CDU, der er i opposition i delstaten Berlin, som ifølge en CDU-talsmand vil udfordre huslejereguleringen, der bl.a. vil indføre et huslejeloft på boligejendomme, der er opført efter 2013, og kun tillader stigninger i huslejerne på 1,3 pct. om året fra 2022.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier