EjendomsWatch

Wework-stifter forlader bestyrelsen med gyldent håndtryk på milliardbeløb

Foruden en økonomisk gevinst for at forlade sin bestyrelsespost i Wework, får Adam Neumann mulighed for at vælge to nye medlemmer til bestyrelsen. Adam Neumanns exit var en af betingelserne for, at Softbank ville skyde milliarder i det nødlidende selskab.

Softbank skyder 5 mia. dollar i frisk kapital i Wework. | Foto: Timothy A. Clary/AFP/Ritzau Scanpix.

Bestyrelsen i den amerikanske udbyder af kontorfællesskaber Wework, der i den senere tid har været ramt af både gæld og en mislykket børsnotering, har besluttet at tage imod en redningskrans fra selskabets største investor japanske Softbank, der kræver, at selskabet tager afsked med stifter og bestyrelsesmedlem Adam Neumann.

Softbank sikrer sig en aktieandel i Wework på 80 pct. til gengæld for at skyde 6,5 mia. dollar (ca. 42,7 mia. kr.) ind i selskabet, der er ved at løbe tør for kapital. Softbank vil også købe aktier fra de eksisterende aktionærer for op til 3 mia. dollar til den laveste pris siden 2015, skriver Bloomberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier