EjendomsWatch

Finanstilsynet forsvarer udskældt vejledning om boliglån til førstegangskøbere

Det er ikke kun skidt, at det bliver sværere for førstegangskøbere at få fat i en bolig i København og Aarhus – det sikrer dem også mod en gældsbyrde de næste 10-20 år, siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg.

Jesper Berg, direktør i Finanstilsynet. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH.

Finanstilsynets vækstvejledning om gældssættelse i forbindelse med boligkøb har fået meget kritik fra branchen for at holde førstegangskøbere ude af markederne i København og Aarhus. Men det beskytter faktisk de unge mennesker mod en mangeårig gældsbyrde, siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg til Børsen Pro.

"Der er mange, der har været ude at sige, at så holder man unge mennesker ude af boligmarkedet, men jeg vil hellere sige, at på den måde beskytter man unge mennesker, så de ikke kommer ind på boligmarkedet med et gældsniveau, som de kommer til at hænge på de næste 10-20 år," siger Jesper Berg til mediet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier