EjendomsWatch

Ny minister går til kamp mod polarisering på boligmarkedet

Landets nye boligminister Kaare Dybvad (S) kan ikke nævne én eneste folketingspolitiker, der er dårligere venner med den almene boligsektor, end den nu tidligere transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), siger han ifølge Politiken Byrum.

Boligminister Kaare Dybvad (S) ved overdragelsen i Transport- og Boligministeriet i København, torsdag 27. juni 2019. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Sjørup

Når socialdemokraten Kaare Dybvad – den ene af de to nye ministre i Transport- og Boligministeriet – skal udpege den vigtigste opgave, bliver det at sikre blandede bysamfund med mindre polarisering, siger han ifølge Politiken Byrum.

"At vi sikrer, at vi både får ejerboliger ind i Mjølnerparken, som vi jo har vedtaget med parallelsamfundspakken, men også, at vi laver et større tryk for at sikre, at der kan bygges almene boliger i nogle af de dyre kvarterer i københavnsområdet."

Adspurgt om staten skal tage mere styring for at sikre blandede byer, siger han:

"Jeg tror grundlæggende, at rigtig mange kommuner er interesserede i at skabe en blandet by, fordi vi kan se konsekvenserne af den polarisering, vi har i øjeblikket."

"Der er utroligt mange kommuner, både socialdemokratiske og borgerlige, som er meget samvittighedsfulde, så jeg ser dem meget mere som samarbejdspartnere i den her proces, end som nogen vi skal irettesætte eller gøre noget ved," lyder der fra den nyslåede minister, som deler ministeriet med transportminister Benny Engelbrecht (S).

Ifølge Kaare Dybvad får den almene boligsektor nu en minister i spidsen, der ønsker at være på god fod – ministeren kunne således i går ved den officielle ministeroverdragelse ikke nævne andre, "der er dårligere venner med den almene boligsektor, end Ole er."

Ole Birk Olesen konstaterede, at tidligere, selvstændige boligministre forgæves har forsøgt at løse ghettoproblemerne, men at hans egen ghettoaftale som minister for alvor har rykket noget.

Kaare Dybvad bliver minister i delt ministerium

PFA advarer mod boligindgreb: "Et populistisk forsøg på at stoppe Blackstone" 

Socialdemokratiet: Lovgivningen skal strammes over for udenlandske kapitalfonde 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier