EjendomsWatch

To klik med musen og millionbud vælter ind: Få et kig bag finansieringen af ejendomme

Dagligt skifter danske realkreditobligationer hænder for enorme beløb. Men hvordan fungerer det egentlig, når et realkreditselskab udsteder en obligation? Tag med i praktik som obligationshandler hos Jyske Realkredit og kom ind i maskinrummet, når der sælges obligationer for millioner på få minutter fra et lille lokale i Lyngby.

Afdelingsdirektør Anders Lund Hansen ved sine skærme, hvor der handles obligationer | Foto: Jyske Realkredit

Det danske realkreditmarked er verdens største af sin art. Med udstedte obligationer for i alt 2750 mia. kr. har Danmark verdens største marked for realkreditobligationer – og samtidig en hjørnesten for finansieringen af danske ejendomme for både private og virksomheder.

Et af de danske selskaber, der udsteder nogle af de mange realkreditobligationer, er Jyske Banks realkreditben Jyske Realkredit. Men selv om investorer verden over køber de danske papirer, så foregår handlen her ikke via et stort tradingfloor med masser af jakkeklædte mænd bag skjolde af skærme, som når der i mange store banker handles med aktier og andre finansielle produkter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier