"Man kan ikke sidde fra London og investere i et marked som Danmark"

Topchefen for kapitalforvalteren Genesta er ydmyg over for de lokale kræfter, man er oppe mod, når der købes ejendomme i Danmark. Det kræver netop lokal tilstedeværelse, siger han til EjendomsWatch i forbindelse med lanceringen af Genestas tredje ejendomsfond.
David Neil, adm. direktør og stiftende partner af den europæiske kapitalforvalter Genesta. | Foto: PR
David Neil, adm. direktør og stiftende partner af den europæiske kapitalforvalter Genesta. | Foto: PR

Den adm. direktør for kapitalforvalteren Genesta er ydmyg, når det kommer til at skyde penge i ejendomme.

"Man kan ikke sidde fra London og investere i et marked som Danmark. Det er vigtigt, man er lokalt tilstede," siger David Neil, som også er stiftende partner.

Investoren er, som EjendomsWatch omtaler torsdag, på vej til at lancere sin tredje ejendomsfond, som får en investeringskapacitet på syv mia. kr. Ligesom Genestas to tidligere ejendomsfonde skal den fokusere på købe bygninger i de fire nordiske lande.

Men når økonomien er varm, er konkurrencen om de gode investeringer hård. Skal man derfor have en chance mod de lokale kræfter, der kender markedet langt bedre, kræver det lokal tilstedeværelse:

"Netop derfor har vi lokale kontorer i både Norge, Sverige og Finland. Og derfor er vores principielle beslutningstager i det danske marked både dansker og placeret i Danmark. Genesta har base i Stockholm, men vores princip er, at vi er lokalt til stede," siger David Neil.

Flere store institutionelle såvel som private investorer investerer via pan-europæiske fonde, der ofte er styret fra et kontor i London. Det er præcis det modsatte af, hvad Genesta gør. Gode investeringer kræver, at man er tæt på markedet, lyder det:

"Vi er glade for vores niche og bliver ved med at holde fast i den. Vi investerer ikke på afstand, det tror vi ikke på. Vi investerer for eksempel heller ikke i hoteller og boligudlejningsejendomme."

Genesta investerer i logistik, kontor og retail og holder sig til de fire nordiske landes hovedstæder og områderne omkring. Nybyggeri er for eksempel et område, selskabet også holder sig helt ude af.

Value-add på afstand er ikke muligt

Alle tre af Genestas ejendomsfonde er såkaldte value-add-fonde. Det vil sige, at fondene køber 'tomme' bygninger med stort renoveringspotentiale. Det er blandt andet en af forklaringerne på, at David Neil holder fast i den lokale strategi:

"Vi tror ikke på, du kan lave value-add fra London eller Stockholm, men du skal lave det i det pågældende marked. Vi går til markederne som en lokal."

Den nye fond skal samlet investere op mod 1,7 mia. kr. i Danmark alene, og ekspertisen fra den danske investeringsdirektør i Genesta Property Nordic, Allan Strand Olesen, er uundværlig i den forbindelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også