EjendomsWatch

Catella sætter knap en milliard i hundredvis af boliger – over en tredjedel er danske

Svenske Catellas Berlin-baserede dattervirksomhed investerer knap en milliard danske kroner i knap 300 boliger i Danmark, Nederlandene og Tyskland for én tysk pensionskasse. Den største investering er i Aarhus. (Opdateret)

Catella køber knap 300 boliger i tre forskellige lande. Her ses et af købene: en boligejendom i Koningsoord i Nederlandene med 99 boliger. | Foto: PR.

Berlin-baserede Catella Residential Investment Management (Catella) har købt ca. 300 boliger for omkring 117 mio. euro (ca. 873,6 mio. kr.). Ejendomskøbene er fordelt på tre handler, hvor en er i et aarhusiansk boligprojekt. De to resterende er i Tilburg i Nederlandene og Hamburg i Tyskland.

Investeringen er foretaget gennem et enkelt mandat for et sydtysk pensionsselskab til fonden CRIM European Residential Fund, oplyser Catella i en pressemeddelelse.

"I løbet af de sidste fire år har vi investeret omkring 500 millioner euro i boligejendomme i fire europæiske lande under dette tyske pensionsselskabs mandat. De danske og hollandske investeringer repræsenterer en geografisk udvidelse af porteføljen og passer godt med vores fokus på byer og regioner i vækst med gode demografiske og økonomiske udsigter samt en attraktiv risikoprofil," udtaler Matthias Bursi, manager for fonden, og fortsætter:

"Ved at investere i moderne boligkoncepter, som eksempelvis kombinerer serviced apartments til virksomheder og ældreboliger, fremtidssikrer vi vores investeringer mod den hurtigt voksende efterspørgsel på nye former for boliger og koncepter."

Investeringen i Aarhus er i et projekt bestående af samlet 101 boliger i, hvad Catella kalder byhus-stil. Bag projektet står et konsortium af lokale projektudviklere bestående af en entreprenør og to private equity-selskaber. Catella oplyser ikke, identiteten på medlemmerne af konsortiet.

Ifølge selskabet er projektet beliggende i grønne omgivelser og i et område, der er let tilgængeligt. Målgruppen for det aarhusianske projekt er familier.

Erhvervsmægleren Colliers oplyser, at de 101 lejligheder er fordelt på 8400 kvm og at firmaet Aabycity Holding sælger. Ifølge virksomhedsregistret står to lokale investorer, Jørgen Pedersen, Rønde, og Finn Bach Petersen, Brabrand, bag dette selskab.

I Nederlandene og Tyskland har Catella købt henholdsvis en eksisterende boligejendom i Tilburg i Koningsoord med 99 lejligheder og et boligprojekt med 93 almene og private lejeboliger i Hamborgs Hafencity-distrikt. Sidstnævnte er købt af selskabet Garbe Immobilien Projekt.

"Vi har også tilføjet en af Tysklands topplaceringer til porteføljen i form af boligprojektet i Hamborgs Hafencity-distrikt. Vi er meget stolte af denne mulighed for at opføre et attraktivt projekt i en af de sidste byggefelter i Hafencity i samarbejde med en respekteret, lokal projektudvikler og dermed spille en lille rolle i udviklingen af denne højt profilerede bydel," udtaler Michael Keune, direktør i Catella, i meddelelsen.

Catella Residential Investment Management er svenske Catella Groups investeringsselskab med fokus på investeringer i europæiske boligejendomme. Selskabet har aktiver under forvaltning (AUM) for 3,1 mia. euro.

Catella Group opererer i 15 lande og har AUM for omkring 20 mia. euro. Catella er børsnoteret på Nasdaq Stockholm i Mid Cap-segmentet.

Køber blev rådgivet af Thylander Gruppen og advokatfirmaet Accura, mens sælger blev rådgivet af Colliers og Bech-Bruun.

(Artiklen er opdateret 14. juni med oplysning om rådgivere.)

Catella: Usikkerhed styrer uden om det nordiske ejendomsmarked

Catella lancerer europæisk fond – skal også investere i Norden

Opbremsning slår igennem hos Catella i Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier