Svensk investor gør alvor – planlægger danske handler for 374 millioner

Svenske SBB har købt en københavnsk ejendom og underskrevet hensigtserklæringer for yderligere fem danske ejendomme, oplyser selskabet, der har planer om yderligere opkøb i Danmark.
Ilija Batljan, stifter og direktør i SBB. | Foto: PR.
Ilija Batljan, stifter og direktør i SBB. | Foto: PR.

Det børsnoterede svenske ejendomsselskab Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), der længe har bakset med at gøre indtog på det danske ejendomsmarked, kan inden sommeren er omme have danske ejendomme for et trecifret millionbeløb i porteføljen.

SBB har underskrevet hensigtserklæringer for fem danske ejendomme i København og Aarhus med et samlet areal på 34.000 kvm og en værdi på omkring 540 mio. svenske kr. (ca. 374,5 mio. kr.).

Herudover har svenskerne gennemført en enkelt ejendomshandel i København på ca. 3400 kvm, oplyser selskabet i en meddelelse torsdag.

Allerede i november 2016  fortalte Ilija Batljan, stifter og direktør i SBB, i et interview med EjendomsWatch, at man ville investere mellem 15 og 19 mia. kr. i Norden, og at mindst et par af milliarderne vil være i Danmark. Det har dog tilsyneladende ikke været muligt at finde noget, der fristede før nu.

"Det er spændende, at vi nu etablerer os i Danmark og dermed bliver eksponeret for alle de nordiske markeder, mens vi samtidig fortsætter med at opsøge yderligere opkøb af offentlige ejendomme i det danske marked," udtaler Ilija Batjan i meddelelsen.

Rubik Properties, der er stiftet af den tidligere Patrizia-chef Jacob Smergel-Krog, har sammen med advokatfirmaet Bech-Bruun været rådgivere for SBB på den gennemførte handel.

De samlede lejeindtægter i ejendommene er omkring 39 mio. svenske kr. med en nettoindtægt på 36 mio. svenske kr., lyder det.

Samtlige ejendomme er udlejet til offentligt finansierede myndigheder, og lejekontrakterme er med en gennemsnitlig løbetid på ni år.

SBB, der er børsnoteret på Nasdaq First North Premier, forventer at kunne lukke hele handlen i løbet af sommeren.

Danmark højt på listen over Nordens største ejendomshandler i 2017

Chef forlader Patrizia og starter selv som ejendomsinvestor

Dansk bejler investerer knap en milliard — men Danmark må vente  

Ny storinvestor varsler dansk indtog i milliardklassen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også