EjendomsWatch

PFA bruger over 200 mio. kr. på 144 nye boliger i Viborg

For tredje gang i januar investerer pensionsselskabet PFA et trecifret millionbeløb i ejendomme i Danmark. Den nye investering ligger i ny bydel i Viborg.

Visualisering af det kommende byggeri i Viborg på Erik Glippings Vej. Pensionsselskabet PFA har købt de endnu ikke færdigopførte 144 boliger. | Foto: PR

Pengene sprøjter for tiden ud af PFA's kasse og ind i danske såvel som udenlandske mursten.

Det er tredje gang i januar måned alene, at pensionsselskabet bruger et trecifret millionbeløb på ejendomme i det danske landskab.

PFA køber denne gang 144 endnu ikke opførte boliger i Viborg – en investering til over 200 mio. kr., oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Boligerne på i alt ca. 11.000 kvm skal bygges frem mod første halvdel af 2021 og har adresse i den nye viborgensiske bydel Viborg Baneby.

"Vores køb i Banebyen følger af den meget positive udvikling, som Viborg er inde i, og at vi samtidig har fået en god mulighed for at købe os ind i et projekt i denne nye spændende bydel. Boligerne er en udvidelse af det eksisterende værditilbud," udtaler Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i pressemeddelelsen.

Investeringen er en del af en større offensiv på ejendomsmarkedet, som selskabet lancerede i forbindelse med sin danske ejendomsinvesteringsstrategi.

Det seneste års tid er der investeret pensionsmidler i nye lejeboliger i både Silkeborg, Herning, Vejle, Randers, Kolding og Horsens.

I begyndelsen af januar meddelte PFA, at koncernen ville bygge fire højhuse i Kolding for et trecifret millionbeløb. Efterfølgende lød meldingen, at en kontorbygning i Aalborg skulle laves om til 10.000 kvm studieboliger. Prisen for ombygningen lå mellem 200-250 mio. kr.

Foto: PR
Foto: PR
 

Sælger er det lokale ejendomsselskab Ejegod Ejendomme.

"Vi er meget tilfredse med, at PFA har valgt at investere i Erik Ejegod-kvarteret i Viborg Baneby, og vi forventer, at opførelsen af 144 boliger til PFA vil virke som en dynamo for andre projekter i kvarteret. Erik Ejegod-kvarteret ligger i hjertet af Viborg Baneby, og vi har med bistand fra kompetente rådgivere og Viborg Kommune skabt spændende muligheder for ejendomsinvesteringer på samlet 40.000 etagemeter," udtaler direktør og ejer af Ejegod Ejendomme, Jens Jakobsen.

Det er Skala Arkitekter, som står bag analyse, helhedsplan og stregerne til boligbyggeriet.

PFA slår hul på Hongkongs ejendomsmarked med milliardopkøb

PFA omdanner Siemens-domicil til kollegie med 220 værelser

PFA bygger fire højhuse i Kolding for trecifret millionbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier