EjendomsWatch

Ejendomsudlån koster påbud til 10 banker

Gældsfaktoren er for høj for mange boligkunder i flere mindre og mellemstore pengeinstitutter. Det viser en ny undersøgelse fra Finanstilsynet, som har kigget nærmere på boligudlånet i København og Aarhus, og som uddeler en lang række påtaler og påbud.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Finanstilsynet har været på besøg i 15 mindre og mellemstore pengeinstitutter for at kigge nærmere på bankernes boligudlån til privatkunder i København og Aarhus.

Og ifølge den nye undersøgelse er gældsfaktoren ofte over højere end fire gange hustandsindkomsten, som i udgangspunket er det maksimalt tilladte, når banker låner ud til boligkøb i de to storbyer. Det baserer sig på den vejledning om boligudlån i vækstområder, som blev udsendt i januar 2016.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier