Niam køber portefølje med syv ejendomme på Fyn for godt 200 mio. kr.

Niam køber en portefølje med syv ejendomme på Fyn til en værdi af mere end 200 mio. kr. fra Sep Gruppen. Ejendommene skal administreres af Niams datterselskab HD Ejendomme. (Opdateret.)
Området på Vesterhavnen i Nyborg består af fem ejendomme. | Foto: PR.
Området på Vesterhavnen i Nyborg består af fem ejendomme. | Foto: PR.

(Artiklen er opdateret 23. november med pris, kommentar fra køber og sælgers advokat.)

Den svenske kapitalfond Niam har købt en portefølje på syv ejendomme med 131 boliglejemål af ejendomsadministratoren Sep Gruppen. Det skriver Niams datterselskab HD Ejendomme i en pressemeddelelse.

Boligerne ligger på Nørrebjerg Runddel og Nytoften i Odense samt Vesterhavnen i Nyborg og skal administreres af HD Ejendomme. Ejendommene er solgt for en samlet værdi på lidt over 200 mio. kr., oplyser Focus Advokater, der har bistået Sep Gruppen med salget, i en meddelelse.

"De passer fint ind i vores portefølje, og det er jo nogle områder, hvor HD Ejendomme i forvejen passer nogle af ejendommene. Så det giver også lidt synergi, at en vicevært bare skal køre 100 meter ned ad gaden, og så kan han tage hånd om en ejendom mere," siger Kristian Krogh, landechef i Niam, til EjendomsWatch.

Området i Nyborg består af fem ejendomme fordelt på fire punkthuse i tre etager og en yderligere ejendom, der i alt indeholder 44 boliger og to erhvervslejemål, fremgår det.

"Vi øger vores tilstedeværelse i Nyborg med Niams opkøb af Sep-porteføljen. Sammenholdt med boligerne på Toldbodgade og vores nybyggeri på Damskibsmolen udgør beliggenheden Vesterhavnen en unik og mangfoldig pallette af udlejningsboliger," siger Peter Uldall Borch, adm. direktør i HD Ejendomme, i meddelelsen.

Tilgangen i Odense består af 40 rækkehuse på Nørrebjerg Runddel og 30 lejemål i dobbelthuse på Nytoften, og boligerne ligger i et område, som HD Ejendomme, der har kontorer i Odense, allerede er aktive i.

Salgsprocessen blev sat i gang umiddelbart før sommerferien, oplyser Focus Advokater, og Niam har overtaget porteføljen den 15. november.

"Vi udbygger hele tiden porteføljen"

I oktober købte Niam også op på Fyn i form af et boligprojekt på omkring 7500 kvm i Cortex Park ved Odense af Odense Håndbold.

"Vi gør det jo hele tiden. Vi har måske lavet 20 opkøb i år, så vi udbygger hele tiden den portefølje, vi har," siger Kristian Krogh.

Focus Advokater har bistået Sep Gruppen med salget af ejendommene til Niam med et hold bestående af advokaterne Jesper Hauschildt, Signe Haastrup Holst og Morten Maagaard Rasmussen.

HD Ejendomme blev købt af Niam i maj 2017. Ejendomsadministratoren har omkring 2000 boliger og 350 erhvervslejemål i egen portefølje og administrerer omkring 2000 lejeboliger og 70 erhvervslejemål for Niam.

Omkring 1000 boliger forventes at blive tilføjet til porteføljen i den nærmeste fremtid, oplyser HD Ejendomme.

Sep Gruppen blev stiftet i 1996 beskæftigede sig frem til 2010 med at udvikle og opføre leje- og salgsboliger på Fyn. Fra 2010 har gruppen udelukkende beskæftiget sig med udlejning af boliger og erhverv, oplyser gruppen på sin hjemmeside.

Sep Gruppen ejer 26 lejemål.

Svensk investor løber med fynsk boligprojekt til 182,5 mio. kr.

Niam sætter Roskilde Banks gamle hovedsæde til salg og lukker fond

Milliardportefølje giver jackpot med nye ejere

Svensk investor: Vi får et smørhul i Kolding 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også