EjendomsWatch

Patrizia opjusterer efter fordobling i driftsindtægten

Mere end en fordobling af driftsindtægterne får Patrizia til at opjustere forventningerne for 2018. "Vores bestræbelser på at skabe ét Patrizia viser nu tydelige resultater," siger finansdirektøren. (Rettet.)

Patrizias hovedkvarter i Augsburg i den sydtyske delstat Bayern. | Foto: PR.

(Artikel rettet kl. 14 med korrekt benævnelse af indtægtskilder og titel på direktør.)

Den tyske kapitalforvalter Patrizia, der ejer ejendomme i Danmark for et tocifret milliardbeløb, opjusterer sine forventninger til den samlede driftsindtægt i 2018. Nu lyder prognosen på mere end 1 mia. kr. mod hidtil mellem 745 og 820 mio. kr., skriver Patrizia i en pressemeddelelse.

Det sker som følge af en mere end fordoblet driftsindtægt på 730 mio. kr. for de første ni måneder af 2018 sammenlignet med en driftsindtægt på godt 347 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Jeg er glad for at kunne bekræfte endnu en væsentlig stigning i vores forventninger til resten af året. Vi står nu stærkere end nogensinde som en af de førende globale partnere for paneuropæiske ejendomsinvestorer," siger Karim Bohn, finansdirektør for Patrizia, i meddelelsen.

Resultatet er påvirket positivt af konsollideringen af danske Sparinvest Property Investors, nu Patrizia Multi Managers, samt kapitalforvalterne Triuva og Rockspring, der formelt blev slået sammen under ét Patrizia-brand i september, fremgår det.

"Vores bestræbelser på at skabe ét Patrizia viser nu tydelige resultater. Ikke mindst i forhold til et meget stærkt AUM (assets under management) og vækst i indtjening. Vores succesfulde kombinerede ekspertise skaber nu endnu bedre resultater for vores investorer såvel lokalt som globalt. Det skaber også en platform for yderligere vækst til vores aktionærer," siger Karim Bohn.

Triuva bidrager til samtlige ni måneder af 2018, mens Rockspring bidrager i de seneste seks måneder frem til den 30. september.

Patrizias tilbageværende managementhonorarer er i perioden steget med 91,5 pct. til godt 951 mio. kr. i årets første ni måneder fra godt 496 mio. kr. i samme periode sidste år, fremgår det.

Kort efter afslutningen af tredje kvartal meddelte Patrizia, at kapitalforvalteren købte sig ind i det tyske teknologifirma Evana som et skridt nærmere mod at digitalisere hele ejendomsporteføljen.

Patrizia, der forvalter ejendomsaktiver for knap 298 mia. kr., meddelte dengang, at der blev rejst et "højt" etcifret millionbeløb i euro (maksimalt svarende til 70 mio. kr.) fra flere investorer.

Patrizia Immobilen har været på ejendomsmarkedet i Europa i mere end 30 år som aktivt investeringsselskab. Kapitalforvalterens aktiviteter inkluderer opkøb, administration, repositionering og salg af bolig- og erhvervsejendomme gennem egne investeringsplatforme.

Patrizia køber sig ind i proptech-firma – vil digitalisere ejendomme for 300 milliarder

Chef forlader Patrizia og starter selv som ejendomsinvestor

Medie: Patrizia klar til milliardudsalg af strøgejendomme

Patrizia rejser milliardbeløb til ny ejendomsfond

Patrizia overdrager sin administration til Cobblestone 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier