EjendomsWatch

DI-direktør bliver ny formand for Danske Bank

Karsten Dybvad foreslås af bankens hovedaktionær, A.P. Møller Holding, som ny formand efter Ole Andersen.

Foto: PR Danske Bank

Danske Banks storaktionær, A.P. Møller Holding, anmoder om en ekstraordinær generalforsamling for at få skiftet ud i bestyrelsen. Det betyder et farvel til bankens nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, som i stedet foreslås erstattet af administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad.

"A.P. Møller Holding har, efter dialog med andre aktionærer, anmodet Danske Banks bestyrelse om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. A.P. Møller Holding indstiller Karsten Dybvad og Jan Nielsen til valg til bestyrelsen og opfordrer til, at Karsten Dybvad vælges til formand og Jan Nielsen til næstformand, hvis valgt ind i bestyrelsen på den ekstraordinære generalforsamling," fremgår det af en meddelelse fra A.P. Møller Holding, som ejer 21 pct. af aktierne i Danske Bank.

Jan Nielsen er investeringsdirektør i A.P. Møller Holding og kommer til at afløse Jørn P. Jensen, der ligesom Ole Andersen har meddelt, at de i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling ønsker at udtræde.

Ole Andersen meddelte allerede i forbindelse med offentliggørelsen af advokatundersøgelsen af bankens hvidvasksag i Estland sin intention om at udtræde af bestyrelsen.

"Der skal nye ledelseskræfter og forandringer i bestyrelsen for, at Danske Bank kan styrke sin position som en ledende nordisk bank. De foreslåede medlemmer til Danske Banks bestyrelse er karakteriseret ved stærk integritet, bred erfaring med relationer til myndigheder og samfundet, såvel som finansielle kompetencer. Kompetencer, som er afgørende for at bygge et nyt og stærkt fundament for Danske Banks aktiviteter og bankens mange dygtige og engagerede medarbejdere," udtaler Robert Uggla, adm. direktør for A.P. Møller Holding.

A.P. Møller Holding har også været i dialog med andre aktionærer i banken, som bakker op om ændringerne, herunder PFA og ATP.

"Vi støtter den udvikling, der er sket i dag, og mener, at Karsten Dybvad er den rigtige kandidat til at lede Danske Bank igennem den store opgave det er at genoprette tilliden til banken overfor investorer, kunder og det øvrige samfund. Danske Bank har været igennem en transformation, som vi anerkender, og derfor mener vi, at banken under den rette ledelse kan komme videre på en god måde og fortsat være en central finansiel institution i det danske samfund. Som en aktiv ejer vil PFA gerne være med til at drive banken i den rigtige retning," siger PFA's administrerende direktør, Allan Polack, i en kommentar til Ritzau Finans.

Danske Bank vil på baggrund af anmodningen fra storaktionæren inden for to uger indkalde til den ekstraordinære generalforsamling med angivelse af tid og sted.

Ny planlagt Danske Bank-topchef vraget af Finanstilsynet

Danske Banks topchef stopper efter skandale 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier